hirdetés
hirdetés

A váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni

Huszonöt éve vannak a turisztikai piacon, legsikeresebb desztinációjuk Sri Lanka, amelyet követ Maldívia, India, Mauritius, majd a Seychelle-szigetek, valamint Dubaj. A Jetwing Travel 2018-19-es téli-tavaszi katalógusának bemutatóját szeptember 7-én stílszerűen az indiai specialitásairól híres Jókai utcai Indigó Indiai étteremben tartotta Wimal Morapitiye, akit negyedszázada a szerelem tartott hazánkban.

hirdetés

A Sri Lankából érkező férfi nálunk szociológiából szerezte meg a diplomáját, majd megnősülve itt maradt, és hazánkban letelepedve utakat kezdett szervezni Sri Lankára, majd a sikeren felbuzdulva, egyre több helyre. Az 1993-ban megalakult magyar iroda később a Maldív-szigetekkel és Indiával bővítette a kínálatot.

Wimal Morapitiye a katalógus-bemutatóján elmondta, hogy vannak akik egyénileg akarják megszervezni üdülésüket a térségben, de irodán keresztül olcsóbbak a szolgáltatások, a váratlan helyzeteket pedig nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni. Az értékesítésben főleg a viszonteladókra számítanak, mintegy 350 partneriroda értékesíti az utak jelentős részét.

Kínálatuk zömét a szigetország teszi ki, amely egyre kedveltebb az utasok körében, erről a számok is árulkodnak, Srí Lankát évről évre 10-12 százalékkal több turista keresi fel, a szállodák telítettsége egész évben 90 százalékos. A nyaralni vágyók szívesen töltik itt el a szabadidejüket, mivel Srí Lanka területe csupán kétharmada Magyarországénak, de gazdag történelmi öröksége több ezer éves, és számos UNESCO-világörökségi helyszínnel büszkélkedik.

Wimal Morapitiye, fotó: Bódi Ágnes

Körútjaikat Sri lankán kívül Indiába, a Seychelle-szigetekre, a Maldív-szigetekre, Mauritiusra, az Arab Emirátusokba, Thaiföldre és Balira szervezik.

Kiemelkedően népszerűek azok az utak, amelyek az India Arany Háromszög körutazás elnevezéssel indítanak, valamint a Sri Lankai klasszikus körutazások, amelyet a Maldív-szigeteken való pihenéssel kínálnak. Az úti célokra menetrendszerinti repülőjáratokkal juttatják el az utasokat. A körutak nagyobb része magyar idegenvezetéssel, némelyik viszont angol nyelvű vezetéssel zajlik. A csoportos utakon kívül több ország esetében lehetőség van egyéni körutazásra, mely során fokozott rugalmassággal kezelik az igényeket.

Az Indiai-óceán meleg hullámain kívül nagy népszerűségnek örvendenek a körutazások, melyek során Ázsia civilizációjával ismerkedhet a látogató. A szállások a kisebb, háromcsillagos szállodáktól az ötcsillagosig terjednek. Az olcsóbb szállások is egyre népszerűbbek. Bár 13 százalékkal nőtt a forgalom, az utaslétszám 3 százalékkal csökkent.

A Maldív-szigeteken egyre több magyar pár köt házasságot, a reptéri transzfer, gyorshajóval, hidroplánnal, vagy autóval 20-35 perc alatt a szigetekre szállítja az utasokat.

Mauritius, ez a 170 km hosszú, fehér homokos tengerpartján kívül különlegessége és egyedisége, gazdag állat- és növényvilága miatt is kedvelt üdülőhely. Káprázatos látványt nyújtanak a hatalmas botanikus kertek, cukornád- és trópusi gyümölcs-ültetvények. Érintetlen erdeiben szarvasok, vaddisznók, makákók és számos madárfaj szabadon éli világát.

Top ajánlataik közt szerepel a Thaiföld rövid körút Phuket üdüléssel, valamint Indonézia színes világa, ahol télen is 28-30 fok meleg van.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk