hirdetés
hirdetés

Az e-rollerek után a városi terepjárókat is ki akarják ebrudalni Párizsból

Az elektromos rollerek száműzése után a SUV-ok számát gyérítené a francia fővárosban a polgármester. Referendumot hirdetett jövő februárra, amelyen a város lakói arról döntenek, emeljék-e a „sportcélú haszonjárművek” parkolási díját, számol be a hírről az index.hu nagyközönségi portál.

hirdetés

Párizs polgármesterének, Anne Hidalgónak feltett szándéka, hogy zöldebbé varázsolja Párizst. A balesetek megnövekedett száma és a „felelőtlen használat” miatt írt ki tavaly tavasszal – a világon elsőként – népszavazást arról, hogy az elektromos rollerek maradhatnak-e a francia fővárosban. A párizsiak döntöttek: elsöprő többséggel kitiltották a bérelhető elektromos közlekedési eszközöket.

Depositphotos
Depositphotos
 

A válaszadók csaknem 90 százaléka egyetértett a kölcsönzött robogók – ahogy a franciák hívják: a trottinette – kitiltásával. Igaz, a helyi népszavazás érdektelenségbe fulladt: a jogosultak kevesebb mint 8 százaléka mondott véleményt.

Az elektromos robogók kölcsönzésének betiltása után a polgármester most a városi terepjárókat vette célkeresztjébe, írja a BBC.

A párizsiak februárban fognak szavazni arról, hogy növeljék-e a Sport Utility Vehicle, elterjedt rövidítéssel a SUV-ok, a sportcélú haszonjárművek parkolási díját. A referendum kimenetele nem lehet kétséges.

Az e-rollerek bérlésének megszüntetése után Anne Hidalgo ebben a kérdésben is valószínűleg minimális ellenállásra és könnyű győzelemre számíthat. A párizsiak ugyanis nemigen érintettek: a húsz arrondissement, kerület lakóinak tulajdonában kevés a terepjáró – sőt, általában nem jellemző a járművek birtoklása. Helyette a tömegközlekedést részesítik előnyben.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

(forrás: BBC / index.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk