hirdetés
hirdetés

Feltörekvő desztináció: Algéria

Afrika kontinensnyi országa 1400 kilométer hosszú beépítetlen mediterrán partszakasszal, változatos kultúrával, sok felfedeznivalóval és hagyományos vendégszeretettel.

hirdetés

Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége Algéria, a mediterrán térség legnagyobb – és az európai utazók által alighanem legkevésbé ismert – országa. A sokáig viszonylagosan elzárt észak-afrikai köztársaság a térség többi országához képest késve lépett a turizmus piacára – mondta el Algéria turisztikai kínálatát bemutató prezentációjában Gouti Abdelkader, az Algériai Turisztikai és Kézműves Minisztérium tanácsadója.

Ebből a hátrányból azonban igyekeznek előnyt kovácsolni, tette hozzá a szakember: a mediterrán térség standardizálódott kínálatával szemben a fejlesztés fázisában lévő Algéria képes eredeti, sokszínű, csak rá jellemző és nem utolsósorban korszerű turisztikai termékekkel előállni; az iparosodott turizmus helyett az autentikus, természetes értékekre kívánják helyezni a hangsúlyt.

A Szahara mélyétől a Földközi-tengerig húzódó ország fekvése stratégiai szempontból is kedvező: Európát Afrikával, a nyugati világot a Déllel és a Közel-Kelettel köti össze. Ráadásul Európából mindössze két-három órányi repüléssel elérhető, és teljes egészében stabil és biztonságos úti célnak számít.

Fotó: Wikipedia
Fotó: Wikipedia

És mi jelenti a legfőbb turisztikai vonzerőt Algériában? Az 1400 kilométer hosszú beépítetlen, eredeti szépségében megőrzött tengerpart, a római kori emlékek gazdagsága, a szép városok, a sokszínű, ősi kulturális hagyaték, a változatos táj és a vendégszeretet. Mindez kedvez a megváltozott utazási szokásoknak, hangsúlyozta Gouti Abdelkader, hiszen a turisták nagy része ma már nem elégszik meg csupán a tengerparti pihenéssel, hanem autentikus élményekre, a rácsodálkozás örömére vágyik.

Algériában elsősorban azokra az utazókra számítanak, akik kerülik a „turistahordákat”, kedvelik a nagy térségeket, és egy országon belül is sokféle tájat és kultúrát szeretnének felfedezni. Erre az ország remek lehetőségeket kínál: megtehetjük például, hogy reggel a hegyekben síelünk, pár óra múlva a tengerben csobbanunk, majd másnap már Afrika legszebb szaharai vidékén barangolunk.

A hatalmas turisztikai potenciál azonban jórészt még kiaknázatlan, mondta az algériai turisztikai minisztérium munkatársa, ezért az ország a turizmus minden területére várja a befektetőket. A fejlett infrastruktúra rendelkezésre áll, és egy hónapon belül átadják a fővárosban Afrika legnagyobb repülőterét is, amely 20 millió utast fogadhat évente.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk