hirdetés
hirdetés

Fenntartható turizmus a dubaji ATM fő témája

Az immár 30. alkalommal megrendezett Arabian Travel Market-en (ATM) - amelyet 2023. május 1-4. között a Dubai World Trade Centre-ben (DWTC) rendeznek -, a világ minden tájáról ideérkező utazási szakemberek és politikai döntéshozók vizsgálják, hogy a turisztikai ágazat miképp tudja elérni a kitűzött "Net Zero"célt.  A Net Zero a termelt üvegházhatású gáz mennyisége és a légkörből eltávolított mennyiség közötti egyensúlyt jelenti.

hirdetés

A négynapos rendezvényen 63 szekcióban több mint 150 előadó vesz részt, és a világ minden tájáról érkező döntéshozók, iparági szereplők ismertetik, hogyan dolgoznak az ágazat szén-dioxid-mentesítésének előmozdításán.

Az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Omán, Jordánia, Jamaica és Spanyolország minisztereihez a magánszektor számos vezető személyisége is csatlakozik, hogy bemutassák a fenntartható innovációkat, megosszák a megszerzett tudást és a legjobb gyakorlatokat, egyúttal megismertetik a "Net Zero"-hoz vezető út lehetőségeit és kihívásait.

Az ATM 2023 kiállítói részvétele 27 százalék-kal magasabb a tavalyinál, és a kiállítás valamennyi ágazatában növekedés tapasztalható. Ezek közé tartozik a Közel-Kelet (+ 15,1%), Európa (30,9%), Ázsia (18,6%) és Afrika (44,7%) regionális növekedése, valamint a Travel Tech és a szállodák képviselete, amely 57,9 százalékkal, illetve 23,5 százalékkal bővült.

 

Danielle Curtis, az Arabian Travel Market ME kiállítási igazgatója: "Az ATM 30. alkalmát arra kívánjuk felhasználni, hogy az ágazatunk előtt álló egyik legjelentősebb kihívással foglalkozzunk, összhangban a "Working Towards Net Zero" témánkkal. Az idei kiállításon való magas részvétel nemcsak azt tükrözi, hogy a globális turisztikai szakemberek és döntéshozók milyen komolyan veszik a fenntarthatóságot, hanem a szabadidős és üzleti utazások iránti növekvő keresletet is a Közel-Keleten és azon túl."

Az előadók a rendezvény négy napja alatt az ágazat szempontjából kritikus kérdések széles körével foglalkoznak majd, számos olyan megközelítést, politikát és technológiát vizsgálva, amelyek a jövő generációi számára gazdaságilag, társadalmilag és környezetvédelmi szempontból fenntartható utazási ágazatot alakíthatnak ki.

A 30. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás célja, hogy feltárja, hogyan alakulnak az innovatív fenntartható utazási trendek, lehetővé téve a küldöttek számára, hogy növekedési stratégiákat határozzanak meg a kulcsfontosságú vertikális ágazatokon belül.

A dubaji szakmai rendezvényre  ITT lehet jelentkezni.

(forrás: dubaitourism.ae)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk