hirdetés
hirdetés

Friss felmérés a magyarok utazási szokásairól

A magyarok 64 százalékát már az utazás tervezése is boldoggá teszi, derül ki a Kiwi.com legújabb felméréséből,

hirdetés

A cseh utazási technológiai vállalat felmérést végzett Magyarországon és a régió országaiban. „Kíváncsiak voltunk arra, hogy követőinknek melyek azok a pillanatok és helyek, amelyeket a boldogsággal társítanak”, mondta Andrew Parker-Blagg, a cég márka- és globális kommunikációs alelnöke.  

Boldogan tervezgető és bakancslistás helyeket kipipáló magyar nők

A Stem/Mark ügynökség által végzett felmérés megerősíti, hogy a válaszadók jelentős része előre megtervezi az utazását, hogy legyen mit várnia és miről beszélnie. Ez a magyarok 46 százalékára igaz. A felmérés szerint a legtöbb embert már a nyaralás megtervezése is boldoggá teszi, ezen a téren kiemelkednek a magyarok (64%), különösen a nők. Hiszen míg átlagosan a régió válaszadóinak 55 százalékára igaz ez, addig a magyar nők 73 százaléka mondhatja el magáról, hogy már attól libabőrös lesz, ha arra gondol, mit fog csinálni a nyaralása vagy miniszabija alatt. De nemcsak ebben emelkednek ki a magyar nők, hanem abban is, hogy ők élvezik a legjobban azt, ha az utazások után újabb és újabb helyeket pipálhatnak ki a bakancslistájukon. Összességében ez a válaszadók 31 százalékára igaz, a magyar nők közül pedig minden másodikra.

Depositphotos
Depositphotos

Irány a napos strand, de nálunk élen vannak a nyüzsgő nagyvárosok is

A cseh portál követői különböző nyüzsgő városokat, például Szingapúrt, Las Vegast, Bostont és Velencét nevezték meg olyan helyekként, ahol meglepően boldogok voltak. A felmérés szerint azonban minden vizsgált országban 70 százalékban, vagy annál is többen egy napsütötte tengerpartot választottak, ami a legjobban leírja a számukra legboldogabb helyet. A magyarok körében is ez a leginkább vágyott hely: 76 százalék kerül a tökéletes boldogság állapotába amikor napfürdőzhet a tengerparton.

A hagyományos, csendes kisvárosok, a havas hegyek vagy virágos dombok és mezők is a boldogság helyszínei, és honfitársainknál a 4. helyen a nyüzsgő nagyvárosok végeztek, ami a régió többi országában jóval hátrébb végzett a boldog helyek listáján. 

Édes semmittevés vagy adrenalin túrák?

A felmérés szerint az emberek hajlamosak a szabadidős és pihentető tevékenységeket a boldogsággal társítani, ilyenek például a tengerparton való napozás vagy a napfelkelték és naplementék nézése. A magyarok körében is tengerparthoz kötődik a legboldogabbnak vélt élmény, pillanat. A nők 76, a férfiak 60 százaléka jelölte ezt meg, mindkét nemnél ez szerepel az első helyen. De míg a nők körében a második helyen az szerepel, hogy új helyről csodálhatják a naplementét (63%), addig a férfiak túrázás közben is kiemelten boldogok (57%).

Szeretünk idegen város nyüzsgő piacán helyi ételeket is kóstolni: a magyar nők 44, a férfiak 35 százaléka írja le tökéletes pillanatként, amikor egy új ételbe haraphat egy addig ismeretlen piacon.

Messze mi szeretünk a legjobban koncerteken tombolni: míg a régióban minden 5. válaszadó jelölte meg a fesztiválhangulatot boldogságélményként, addig nálunk tízből hárman. A fine dining élménytől viszont mi várjuk legkevésbé a boldogságot: nálunk a válaszadók 13 százaléka jelölte meg ezt, míg összességében a régióból tízből hárman.

x x x

*A felmérést a STEM/MARK végezte a Kiwi.com megbízásából 18 és 41 év közötti cseh, szlovák, magyar, lengyel és román állampolgárok körében, akik az elmúlt 6 évben legalább kétszer utaztak külföldre nyaralni. Az adatokat 2023 márciusának első hetében gyűjtötték össze országonként 500 válaszadótól.

(forrás: kiwi.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk