hirdetés
hirdetés

Szabadság szólóban

A magyarok többsége akkor boldog, ha a párjával vagy családjával utazhat, de honfitársaink 13 százaléka kimondottan szeret egyedül világot látni, derül ki a Kiwi.com legfrissebb felmérése alapján.

hirdetés

A magyarok 45 százaléka barátokkal megy a legszívesebben külföldre, minden 10. magyar utazása pedig akkor teljes, ha a házikedvence is vele van. Meglepő, de az adatok ezt mutatják: a régiónkban nálunk a legmagasabb a szabadság iránti vágy az egyedül utazók körében.

Az olcsó repülőjegyeket kereső portál reprezentatív kutatásukat és felmérésüket Magyarország mellett Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is elvégezték azok körében, akik az elmúlt hat évben legalább kétszer jártak külföldön. 

Depositphotos
Depositphotos
 

A magyarok negyede utazott már egyedül magán, azaz nem üzleti út miatt, derül ki a kutatásából. További minden 4. magyar még nem utazott ugyan egyedül, de szeretné kipróbálni. Honfitársaink fele pedig elzárkózik attól, hogy egyedül utazzon.

Ezekkel az arányokkal kb. megegyezik az utazáshoz való hozzáállásunk a régióban vizsgált többi országéhoz. „Amiben kitűnnek a magyarok, az a szabadság iránti vágy. Tízből kb. hatan azért választják vagy választanák a szóló utazást, hogy mindenben szabadon dönthessenek a költségvetéstől kezdve egészen a programok megtervezéséig”, mondta a kutatás adatai alapján Eliška Řezníček Dočkalová, a portál ügyfélélményért felelős igazgatója. 

A magyarok közül minden 5. azért utazik egyedül, mert szeretne autentikusabb élményeket szerezni azáltal, hogy jobban megismerkedik a helyiekkel és az adott ország kultúrájával. Emellett. minden 10. honfitársunk konkrétan az ismerkedés lehetősége miatt utazik egyedül, míg ugyanennyien a barátaikat vagy a rokonaikat látogatják meg, amikor egyedül indulnak a határon túlra.

 

A felmérésről

A felmérést a STEM/MARK végezte a Kiwi.com megbízásából 18 és 41 év közötti cseh, szlovák, magyar, lengyel és román állampolgárok körében, akik az elmúlt 6 évben legalább kétszer utaztak külföldre nyaralni. Az adatokat 2023 márciusának első hetében gyűjtötték össze országonként 500 válaszadótól.

A kutatásról

A felmérés 1014 fő megkérdezésével készült 2022 októberében, amely reprezentatív azon magyarországi 18-59 évesekre kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint, akik az elmúlt 6 évben legalább kétszer jártak külföldön. A kutatást a Kiwi.com megbízásából a STEM/MARK készítette Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is.

(forrás: kiwi.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk