hirdetés
hirdetés

Szegedi gimnazisták győzelme a DZT fenntarthatóság jegyében meghirdetett diákversenyén

Különleges díjátadó eseményen adták át a „Schülerwettbewerb - meine Traumreise nach Deutschland“ (Iskolai verseny - Álomutazásom Németországba) verseny győztesének nyereményét a budapesti Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, ahol a Német Turisztikai Hivatal (Deutsche Zentrale für Tourismus / DZT) is székel, amely egyben a meghirdetett diákverseny házigazdája is volt.

 

hirdetés

Mintegy 50 diák érkezett tanárukkal együtt az ország különböző pontjairól a díjátadóra szeptember 19-én, hétfő délelőtt, hogy megtudják, ki viheti haza nyereményt. Egyrészt nem kellett tehát aznap iskolába menniük, másrészt a díjátadó után elegáns fogadás is várta őket, mindannyian kaptak német vonatkozású kedves ajándéktárgyakat, és virtuális utazás is várta őket a helyszínen - akár sziklát mászhattak, vagy repülhettek németországi gyönyörű helyszínek felett virtuális szemüvegek segítségével.

Depositphotos
Depositphotos
 

Persze, a legboldogabbak közülük a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola két diákja volt, aki vezető tanárukkal - Kulcsárné, Hinze Máriával együtt vehette át a győztesnek járó, fenntartható németországi utazásra jogosító vouchereket, fenntartható programokból álló meghívásokkal együtt.

A díjat Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi képviseletének vezetője adta át, aki az ünnepélyes aktus előtt még röviden szólt arról, mint jelent ma a turisták számára Németország, mint úti cél. Mennyire fontos és meghatározó az általa képviselt országban a fenntarthatóság, és röviden bemutatta a fiataloknak, miért vonzó desztináció Németország mind a fiatalok, mind az idősebb generáció körében, valamint kiemelte azt is, hogy a német nyelv megfelelő szinten való elsajátítása is segíti a német kultúrában, történelmükben való megfelelő eligazodást az idegennek.

 

A díj vonattal történő utazást tartalmaz (mint a legjelentősebb fenntartható közlekedési eszköz ma Európa-szerte), és bár a győztesek filmjéből kiderült, ők egy Tesla autón bejárva képzelték el álomhelyszíneik bejárását egy háromnapos túra keretében, de, mint a verseny címe is jelzi, ez csak egy álom lehetőség, a vonatra szállás sokkal jobban kivitelezhető, arról nem beszélve, hogy így is rengeteg élmény és kaland várja őket, amiről bizonyára be is számolnak majd.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk