hirdetés
hirdetés

Világörökségi védelmet kérnek az espresso kávéra az olaszok

A pizzakészítés után az eszpresszó kávé készítését is évdelem alá helyeztetné Olaszország az UNESCO-val. Korábban a belga sör, a kubai rumba, a magyar táncház vagy a matyóhímzés is kapott ilyen védelmet.

hirdetés

Az itáliai presszókávé hagyományát védő szervezet egyik tagja, Iaria Danesi szerint az espresso elterjedt az egész világon, de nem kap kellő hangsúlyt, hogy az olaszok találták ki készítését.

Elárulja, hogy az igazi presszókávé nem csak rövid és erős, hanem finom krémes a teteje. A kávékészítés olasz hagyományában mindig figyeltek arra, hogy milyen kávét vagy azok keverékét használják, frissen és egyedileg pörköljék, az előkészítéshez és a lefőzéséhez jó eszközöket használva - mondta.

A kávékészítésnek némi magyar vonzata is van, a presszókávét, illetve az ahhoz szükséges gépet ugyanis Illy Ferenc találta fel, aki Temesvárról vándorolt ki Olaszországba, Triesztben 1933-ban alapította meg a családnevét viselő, ma is működő társaságot.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk