hirdetés
hirdetés

A Liza Minelli-féle Kabaré belénk égett, ikonikus jeleneteit akkor most felejtsük el!

Ugyanis amit az Erzsébet-híd pesti oldalán előkelően magasodó Matild Palace napokban megnyílt szórakozóhelye, a Matild Café & Cabaret kínál, az egy egészen másfajta megközelítése a kabaré, és legfőképp a revü műfajának. Sokkal inkább a mai kor emberének szóló szuper látványt, tökéletes hangzást és, ehhez szorosan kapcsolódva, fantasztikus gasztronómiai élményt kínál.

hirdetés

Mivel előbb érkezünk a "tett színhelyére" a megadottnál, van egy kis időnk körülnézni a hotel hihetetlenül látványos és monumentális tereiben. Végigbarangoljuk az elegánsan nagyvonalú közösségi tereket, a különleges koncepcióval kialakított recepciós részt, megbámuljuk Matild főhercegné egykori felvételeit és képmásait, aki, akárcsak mi, sosem élt e fényűző falak közt, ő csupán a nevét adta a főváros eme ikonikus építményéhez. Külön örülünk annak, hogy nem tessékelnek ki minket sem a pestiek, sem a külföldiek körében már nagyon felkapott, és a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck étteremből, amikor bekukkantunk oda, sem a ház legfelső szintjén lévő titkos The Duchess rooftop bárba, pedig egyik helyre sem szól a foglalásunk, de ennek ellenére itt is, ott is mosolyogva, előzékenyen körbevezet minket a személyzet.

Pezsgő akrobata módon töltve, vacsora előadással mixelve

Hogy azután pontban időre visszaérjünk a Matild Café & Cabaret szecessziós módon felújított, az egykori Lidó legendás helyéből végtelen tisztelettel és alázattal átalakított, olivazöld és csupa aranyban tündöklő kétszintes tereibe. Ahol elfoglalva helyünket várjuk jól nevelt kisdiákok módjára az est első fénypontját, a háromfogásos, Wolfgang Puck-által összeállított vacsorát. Azért akkor elkezdünk gyanakodni, hogy nem minden úgy történik majd az este folyamán, ahogy előzőleg elképzeltük, amikor középütt egy rúdtáncos lány tölti a welcome pezsgőt poharunkba (!), amelyet egy másik Matild-táncoslány hoz oda minden egyes asztalhoz kedves mozdulattal a vendégeknek.

Ugyanis nem a vacsora kezdődik, hanem maga az előadás! Amelyet tulajdonképpen összefontak a szervezők a vacsora felszolgálásával. Emiatt skippelhetjük azt az előzetes elképzelésünket, miszerint, mivel péntek este érkezünk egy hihetetlenül túlzsúfolt és munkával teli kemény hét után megnézni a show-műsort, így a vacsorát követően nem fogunk kajakómába esni, és néha-néha onnan felrévedve megtekinteni egy-egy részét az előttünk, a forgószínpadon zajló programnak. Vagy pedig, úgy képzeltük, felébredünk majd hébe-hóba a konferanszié egy-egy vicces, hangosabb élcelődésére, netán a bűvész látványos trükkjei zökkentenek majd ki bennünket félálmunkból.

Nem, ebben az esetben erről szó sincs. Sőt, az előadás közben, mintegy annak részeként annyira tökéletesen szervírozza a személyzet az elénk kerülő háromfogásos vacsorát, veszi el csendben, tökéletesen hangtalanul az üres tányérokat, készít az asztalunkra a műsor közben egy-egy újabb fogást, miközben a nagyon profi sommellier végig ügyel arra, hogy mindenki elé a poharakba a megfelelő ital kerüljön, tökéletes hőmérsékletre hűtve, előtte arról halkan részletes információt nyújtva, megbeszélve a vendéggel a legkisebb részleteket, hogy számára a legkedvezőbb italt választhassa.

A Matild Palace személyzetének oktatása, tudásának szintje és kedvessége előtt le a kalappal. Főleg ebben a mai, igencsak durva, a vendéglátást a covid kétéves időszaka után ismételten sújtó, vészterhes időkben.

Az énekes elviszi (hátán) a show-t

Bár saját bevallása szerint a Matild Café & Cabaret színpadán ezzel a péntek esti előadással debütál - olyan, mintha egyenesen odaálmodták volna Gájer Bálint előadását. Akit a hazai közönség a The Voice-ban nyújtott alakítása okán a "Swing hercegeként" ismer, és aki e stílus koronázatlan királya idehaza  már egy jó ideje. Mivel nekünk őt "dobta a gép" - hiszen rajta kívül Radics Gigi, a No Romance, a Latte Maffiato, valamint  a Group’n’Swing adják egymásnak a stafétabotot esténként a show színpadán -, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ezt a műfajt, ezeket a dalokat Gájer magas szintű tudásával és profizmusával bélelve a Jóisten is e színpadra, a revü fantasztikus, csillogó világába teremtette.

Közben persze ne feledkezzünk el zenésztársairól sem - hiszen a teljes műsorát élőben nyomja profi zenészekkel körítve, valamint a Matild-lányok tánctudásáról sem, akik annyira profik a maguk területén, annyira kedvesek, mosolyogva adják elő számaikat, amelyek látványosak, szépek - és ami a legdöntöbb - nem a kabarék, revüműsorok poros világát idézik, hanem annyira ütősek és mai zenére írt koreográfiák, hogy szerintem a világ bármely revüszínpadán megállnák a helyüket. Megkockáztatom: ez a program, úgy ahogy van, koncepcióban és megvalósításban egy üdítő, pihentető és tökéletes kikapcsolódást nyújtó, pörgős világszám.

Amikor a revü újjáéled, és más megfogalmazást nyer Budapest belvárosában 

Ennek az új szórakozóhelynek a megnyitásával újjászületik és más megfogalmazást nyer a jó értelemben vett vendégélmény. Ide - csütörtöktől vasárnapig látogatható a hely - nyugodtan elvihető külföldi vendég, lehet egy ide szervezett esti családi ünnep vagy csak egy pusztán kikapcsolódásra szánt program akár a fiatal generáció számára is.

A Matid Café & Cabaret-ban a revü fantasztikusan csillogó világa ugyanis nem az a leporolt, már-már avétos stílusban megvalósuló showműsor, ami a képzeletünkben él, hanem a szórakoztató éjszakai műsor egy nagyon is mai, nagyon is érthetően látványos megfogalmazása. Neves előadóművészek felsorakoztatásával, profi táncosok közreműködésével, mindez egy háromfogásos fine dining vacsorával mixelve. Olyan üdítő, kultúrált, különlegesen könnyed program, amely sehol másutt nem található jelenleg a fővárosban, egy látványosan exkluzív fénysugár a budapesti éjszakában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Matild Palace / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk