hirdetés
hirdetés

Bárki megszállhat John és Yoko hajdani békeszobájában

A montreali Fairmont Queen Elizabeth szálloda olyan, mint a legtöbb amerikai vagy kanadai hasonló intézmény, de a 17. emeleten található lakosztálya igazi szenzáció.

hirdetés

A montreali Fairmont Queen Elizabeth szálloda olyan, mint a legtöbb amerikai vagy kanadai hasonló intézmény: 950 szoba, csillogó-villogó apartmanok, művészeti alkotások, a hatalmas hallban cukrászműhely, Marché Artisans, butikok és termelői boltok, és persze több étterem, főleg a fine dining jegyében. Három emelettel feljebb az ötcsillagos hangulat folytatódik a Nacarat-teraszon, némi happy hour-ral - írjá társlapunk az mfor.hu.

De a szenzáció ma is a 17. emeleten található lakosztály. A négy szobában a világ leghíresebb kortárs zeneszerzője, John Lennon és japán szerelme, Yoko Ono tartózkodott egy hétig az 1969-es nászútjukon, úgy, hogy ki sem keltek az ágyból.

A Bed-Ins-re meghívták a médiát, hogy terjesszék a béke és a szeretet üzenetét. Kanadába azután érkeztek, hogy már megjárták Amszterdamot és a Bahamákat. A négy szoba egyikében rendezték be a stúdiót, ahol felvették a Give Peace a Chance című dalt, amelynek ma talán aktuálisabb az üzenete, mint annak idején volt.

A montreali Fairmont Queen Elizabeth a luxusszállodák minden elemével rendelkezik. Fotó: Travel and Leisure
A montreali Fairmont Queen Elizabeth a luxusszállodák minden elemével rendelkezik. Fotó: Travel and Leisure

Mára a régi szobákat két lakosztállyá alakították át, az ikonikus 1742-esben 3500 dollár egy éjszaka. Az ajtót Lennon és Ono üzenetei és képei borítják, és sok más eredeti ereklye díszíti a belső teret. Természetesen a szobákat az 53 évvel ezelőtti esemény óta alaposan renoválták és teljesen új bútorokkal rendezték be.

A nyolcnapos bed-in egyik látványos akciója volt, amikor az ágy mögötti falra a dal egy-egy sorát felfirkálták. Ennek helyét sem felejtik el megemlíteni a recepción a vendégek számára. A mai belső dekorációt azok a helyek ihlették meg, ahol John és Yoko élt valaha, például Londonban, New Yorkban, New Delhiben és Tokióban.

A vendég videófelvételeket is megnézhet a Montrealban töltött napjaikról. Megmaradtak még a hajdani biztonsági naplók is, miszerint sok vendég panaszkodott akkor a furcsa, egész éjjel hallható zenékre, zajokra.hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk