hirdetés
hirdetés

Nádasdy-kastély: szálloda lesz a magtárból

Az egykori Nádasdy-kastély magtárát alakítja át szállodává a burgenlandi Drassburgban, (magyar nevén Darufalván) egy német vállalkozó.

hirdetés

A Sopron közelében lévő németek, magyarok és horvátok lakta településen gróf Nádasdy Ferenc országbíró, egy erődített udvarházra alapozva építtette fel kastélyát a 17. században. Ám őt a Wesselényi-féle összeesküvésben való részvételéért perbe fogták, s 1671-ben kivégezték, Teljes vagyonát, köztük a drassburgi kastélyt is elkobozták. Az épület ezt követően előbb a Zichy, majd a Meskó család birtokába került. 1870-től a cukormágnás Patzenhofer családja birtokolta.

A kastély a 20. század második felében egy ideig szállodaként működött. Ám 2001 óta lakatlan volt, s nagyon rossz állapotba került, mígnem pár évvel ezelőtt egy német, gyümölcslégyártó vállalkozó megvásárolta meg, s újította fel a kastélyt, valamint a hozzá tartozó parkot. Anton Wink azonban ezzel nem elégedett meg, hanem folytatja a munkát: most a kastélyhoz tartozó magtárat alakítja át négycsillagos szállodává. Ezzel együtt egy ötven vendég fogadására alkalmas étterem is helyet kap az épületben.

Az új szállodában a tervek szerint 8-10, nagyon igényes, a hely hangulatával harmonizáló szoba lesz . A kastély parkjában készül egy pavilon is, amely alkalmas lesz nagy létszámú rendezvények, köztük esküvők lebonyolítására is. A beruházás engedélyezése folyamatban van, s várhatóan júliusban már rendelkezésre állnak majd a szükséges dokumentumok. A munkálatok várhatóan még az idén megkezdődnek s várhatóan12-15 hónapot vesz majd igénybe a kivitelezés.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint megszavazzák a VII. kerületi lakók, hogy a szórakozóhelyek csak éjfélig lehessenek nyitva a kerületben?

Kiadónk társoldalai