hirdetés
hirdetés

''Miskolcnak valódi turisztikai nagyhatalommá kell válnia''

Az elmúlt tizenkét év legjobb félévét zárta Miskolc a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevételét tekintve, amely már júniusban meghaladta az 1,1 milliárdot. A KSH statisztikái alapján ez az összeg csaknem százötven millió forinttal több, mint az előző év hasonló időszakában volt. A főszezonról természetesen még nincsenek pontos adatok, de az már most látható, hogy a július és az augusztus is kimagasló eredményeket produkált, ugyanis a legtöbb szálláshelyre, főleg hétvégeken, de hétköznapokon is ki lehetett tenni a megtelt táblát.

hirdetés

- Miskolcnak valódi turisztikai nagyhatalommá kell válnia – hallottuk Kiss János alpolgármestertől, aki azt is kinyilvánította, az északkelet-magyarországi város sikertörténete a turizmus fejlődésében is érezhető. – Miskolcot nemcsak a turisták ismerik el, hanem a turisztikai szakma is, például a Miskolctapolcai Barlangfürdőt beválasztották Európa hét legjobb fürdője közé. A városnak azonban vannak még turisztikai tartalékai, hiszen tovább bővítjük a tavaly átadott tapolcai strandot, tovább építjük a Diósgyőri várat, és Lillafüredet is fejlesztjük, hogy Miskolc valódi turisztikai nagyhatalommá váljon.

A szinte a belvárosban magasodó Avas rehabilitációjára is költenek. A Borangolás nevű program, mely egyre népszerűbb az igen látványos pincesorok között, megmutatta, „eljött az ideje a történelmi Avas megújításának.”

Forrás: hellomiskolc.hu
Forrás: hellomiskolc.hu

Miskolcon minden korosztály megtalálja a számára kikapcsolódást nyújtó szórakozási lehetőségeket a kalandparktól a fürdőkig, a kulturális eseményektől (pl. Operafesztivál) a múzeumokig, a kisvasúttól a túrázásig. A nyár elején nyílt Avalon Park wellness hotel mellett a lillafüredi libegő, illetve a Lillafüredi Sport- és Szabadidőpark segway túrái és elektromos kisbuszos kirándulóprogramjai is tovább szélesítik, illetve színesítik a programok körét. Az új turisztikai befektetések, attrakciók, korszerűsítések vonzzák az idelátogatókat, ami megmutatkozik a statisztikákban, pontos adatok azonban egyelőre az első félévről vannak.

Miskolcon a vendégéjszakák és vendégek számában is 12 éves rekordot döntött 2016 első féléve: 71 131 vendég 150 565 vendégéjszakát töltött a városban június végéig, így a vendégek számában 10,3, míg a vendégéjszakákat tekintve 15,8 százalékos növekedést könyvelhet el a város 2015. első félévéhez képest. Ebből külföldi 14 106 volt, 32 803 vendégéjszakával.

- Főleg Lengyelországból és Csehországból jönnek hozzánk, de Szlovákiából és Romániából is egyre többen érkeznek Miskolcra – tájékoztatott Nagy Júlia, a miskolci TDM szervezet vezetője. - Belföldről pedig inkább Budapestről és környékéről, valamint az Alföldről érdeklődnek legtöbben városunk iránt. Célcsoport a családosak, kisgyerekekkel, de újabban egyre többen jönnek nagyszülőkkel is.

A Modern Városok Program keretében, a 180 milliárdos fejlesztési program egyik kiemelkedő elemeként a hamarosan megépülő Miskolc-Kassa közötti autópálya tovább lendíthet a térség turisztikai vonzerején, hiszen a kassai repülőtérről akár félóra alatt elérhetővé válik majd a megyeszékhely.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk