Ételrendeléskor a pizza a favorit a magyarok körében

A NetPincér nagyító alá vette a hazai ételrendelési szokásokat és összegyűjtötte a friss kutatása legfontosabb eredményeit. Úgy tűnik mi magyarok legszívesebben állandóan pizzán és hamburgeren élnénk…

A férfiak többször rendelnek? - Leggyakrabban a 18 és 45 év közötti korosztály rendel, de 65 év feletti korosztály is aktív ételrendelő közönségnek számít. Azt hihetnénk, a férfiak többször rendelnek, de a kutatásból kiderült, hogy a nők közel azonos számban teszik le a fakanalat és nyúlnak telefonjuk után.    

Számít az időjárás? - A legforgalmasabb időszak a hétvége, ilyenkor akár meg is duplázódhat a rendelések száma. De rossz idő esetén is látványosan megemelkednek a rendelésszámok. Ilyenkor az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, egyszerűbb ételt rendelni, mint megvenni a hozzávalókat, vagy elmenni egy étterembe. Az esős napokon ugyanúgy megnövekszik a rendelésszám, mint egy-egy nyári kánikula esetén.  

Honnan rendelünk? - Budapest, Pécs, Győr Debrecen. Ezek sorrendben a legnagyobb ételrendelő városok. Egyre többen használják a Netpincér applikációját, a rendelések 25%-a már most mobilról érkezik.

Győztes-e a magyar konyha? - A kutatásból kiderült, hogy ha ételrendelésről vagy szó, nem a hazai konyha remekeit választjuk legszívesebben, inkább olasz vagy amerikai ételeket részesítünk előnyben. A pizza abszolút favorit, érdekes módon a legnépszerűbb hawaii, margarita, sonka - gomba - kukorica és négy sajtos változat mellett a magyaros pizza is kedvelt választás.

Desszerteknél viszont a magyarok a nyerők, a palacsinta foglalja el a dobogó első fokát, mögötte a somlói galuska érkezik másodiknak, az olasz tiramisu pedig csak a harmadik helyre fut be.

No de lássuk az infografikát:


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.