hirdetés

Étkeztetés a falusi szálláshelyeken: higiéniai útmutató készül

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztálya Zoltai Anna osztályvezető koordinálásával megalakított egy munkacsoportot, melynek fő feladata a falusi szálláshelyek étkeztetési és falusi vendégasztal-szolgáltatók higiéniai útmutatójának kidolgozása.

hirdetés

A munkacsoport havonta ülésezik, melynek munkájában aktívan részt vesz a FATOSZ, a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete és a KISLÉPTÉK. A havonta ülésező munkacsoport egy higiéniai útmutató kidolgozásán dolgozik, szabályozva a személyi és tárgyi higiénia feltételeit, a kézmosó helyiségeken és illemhelyeken keresztül az élelmiszer-hulladékon át az élelmiszer feldolgozásától a az étel elkészítéséig.

Az elkészült Higiéniai Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó higiéniai gyakorlatának mellékletét fogja képezni. Ez ugyancsak az étkeztetés higiéniai feltételeit fogja leírni, és magának az étkeztetés jogszabályi környezetnek a szabályozása, pontosítása az NGM-re hárul. Októberben kihelyezett munkacsoporti ülésre kerül sor, ahol a NÉBIH képviselői különböző falusi szálláshelyeket és falusi vendégasztal-szolgáltatókat fognak felkeresni, személyesen megtapasztalva ennek az étkeztetési formának a sajátosságait, határait és kereteit.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk