A munkacsoport havonta ülésezik, melynek munkájában aktívan részt vesz a FATOSZ, a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete és a KISLÉPTÉK. A havonta ülésező munkacsoport egy higiéniai útmutató kidolgozásán dolgozik, szabályozva a személyi és tárgyi higiénia feltételeit, a kézmosó helyiségeken és illemhelyeken keresztül az élelmiszer-hulladékon át az élelmiszer feldolgozásától a az étel elkészítéséig.
Az elkészült Higiéniai Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó higiéniai gyakorlatának mellékletét fogja képezni. Ez ugyancsak az étkeztetés higiéniai feltételeit fogja leírni, és magának az étkeztetés jogszabályi környezetnek a szabályozása, pontosítása az NGM-re hárul. Októberben kihelyezett munkacsoporti ülésre kerül sor, ahol a NÉBIH képviselői különböző falusi szálláshelyeket és falusi vendégasztal-szolgáltatókat fognak felkeresni, személyesen megtapasztalva ennek az étkeztetési formának a sajátosságait, határait és kereteit.
Forrás: Turizmus Online