hirdetés
hirdetés

Maró anyagot dobtak a járókelőkre a bulinegyedben

A turizmusonline.hu hasábjain már többször foglalkoztunk a bulinegyed megoldásra váró problémáival. A kedd esti események alátámasztják: mihamarabb tenni kell valamit a kialakult helyzet enyhítésére. Négyen sérültek meg könnyebben kedd este a fővárosban, amikor valaki savas anyaggal teli üveget dobott járókelők közé a Kazinczy utcában.

hirdetés

A beszámoló szerint egy emeleti ablakból hajították a folyadékkal teli üveget az utcára. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint kórházba vitték az égési sérüléseket szenvedett sérülteket.

A bulinegyedben a lakók arra panaszkodnak, hogy a szórakozóhelyek és vendégeik hangoskodása miatt nem tudnak pihenni, aludni. Mindeközben az is nyilvánvaló, hogy ezek a helyek rengeteg adóbevételt termelnek, tehát nem lenne kifizetődő bezárni ezeket.

Kazincy utca, Google térkép

Korábban egy képviselőjelölti vita kapcsán leírtuk, hogy Moldován László bulinegyeddel kapcsolatban módosítaná a kereskedelmi törvényt illetve a társasházi törvényt. Ennek következtében a lakóknak nagyobb beleszólása lenne abba, hogy az ő házukba milyen üzletek nyithassanak meg. A Terézvárosban és Erzsébetvárosban termelődött bevételből többet irányítana vissza a kerületbe.

Soproni Tamás a bulinegyed kapcsán elmondta, hogy egy együttműködést kezdeményeznének, melybe bevonnák a szervezeteket, vállalkozásokat, és a lakókat. Ennek egyik elemeként például lehetővé tennék, hogy a szórakozóhelyeken belül legyen egy kialakított dohányzó rész, így a bulizók nem zavarnák a füsttel és hangoskodással a helyiek nyugalmát. 

Amíg nem lesz változás, addig viszont csak éleződik a helyzet. Ez megágyaz az ilyen szélsőséges eseteknek, amikor egy lakó veszélyezeti mások testi épségét.

(forrás: MTI, hirado.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk