Frissítve! - Ők a Gastro&Hotel Design Award idei győztesei

KÉPEKKEL November 14-én este, Buda egyik legmenőbb új helyén, a Haris Park rendezvénytermében, száz meghívott vendég részvételével adták át a hazai szállodások, éttermesek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Award díjait.

A 2019-re kiírt pályázatra a nyár folyamán 60 pályázat érkezett hotel, étterem és egyéb vendégváróhelyek témában, és ez volt az első alkalom a díj hatéves történetében, hogy több szálláshely szállt be a versenybe, mint étterem, bisztró, pub, kávézó. Hazai és nemzetközi ismert szakemberekből állt a zsűri, akik Varró Zoltán sztárdesigner zsürielnök vezetésével kétfordulós rendszerben, először a világhálón keresztül, majd személyesen is pontozták a döntőbe kerültek versenyzőket, így hozva létre a végső sorrendet.

Idén új kategóriaként szerepelt a Fashion, amelyben munkaruhákkal lehetett pályázni. A 2019. évi verseny kiemelt kategóriája pedig a Storyboard volt, ennek oka, hogy a világ trendje szerint már itthon is azt a szálláshelyet választják szívesebben a vendégek, amely ház saját történettel rendelkezik, és egyedi részleteivel kitűnik a többi közül. A versenyt idén is, ahogy indulása óta mindig, a PPH Media Kiadó keretén belül lapunk, a Pont Itt magazin hirdette meg.

„Úgy érezzük, a verseny elérte kitűzött célját, mert az idei benyújtott pályázatok alapján az derült ki, hogy a most díjazott munkák a világ bármely helyén és pontján megállnák a helyüket”, összegezte a zsűri tapasztalatait a díjátadóest alkalmával Varró Zoltán elnök.

Íme, az idei legszebbek névsora:

Gastro kategórián belül

Az év GastroDesign étterme: Le Garage 1.0

Az év GastroDesign konyhája: Liszt Restaurant – taste of music (Aria Hotel)

Az év GastroDesign bárja/pubja: MyWine Wine bar & shop

Az év GastroDesign étlapja: Liszt Restaurant – taste of music

Az év GastroDesign logója, grafikus arculata: Fiaker borbár

Az év GastroDesign divatja, kiegészítője: Paris Budapest Étterem (Sofitel)

 

Hotel kategórián belül

Az év HotelDesign Storyboardja: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Hotel Collect és Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: TreeHouses Noszvaj

Az év HotelDesign vendégszobája: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign lobbija: Hotel Collect

Az év HotelDesign kertje/terasza: Danubius Hotel Helia

Az év HotelDesign logója, arculata: Postel Balatonfüred

Az év HotelDesign alternatív szálláshelye: Arkitekter Penthouse

Az év HotelDesign vidéki terve: Hotel Tokaj

Az év Gastro&Hotel fővárosi terve: Sceneside Hotel – élj úgy, mint egy sztár!

Az év Gastro&Hotel Design kretív konyhamegoldása: The Kitchen (Kempinski)

JAB – Legszebb szoba különdíj: 333 – Hilton Budapest

Nestlé Professional – Legjobb Food Styling különdíj: Párisi Udvar Hotel Budapest

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

 

 

 


Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.