Összefogott a BFTK és a Danubius Hotels a turistákért

Stratégiai megállapodást kötött egymással a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) és a Danubius Hotels Zrt. Ennek értelmében a BFTK és a Danubius Hotels az eddiginél is szorosabban működik együtt a Budapest Card népszerűsítése és a budapesti kulturális eseményekre érkező vendégek minél jobb kiszolgálása érdekében. A két fél közötti kapcsolat erősítése egyszerre járul hozzá ahhoz, hogy az itt megszálló turisták könnyen és egyszerűen tudjanak igényes kulturális turisztikai szolgáltatásokat igénybe venni, valamint Budapest, mint turisztikai célpont felértékelődéséhez.

A Budapest Card népszerűsítése és értékesítése mellett a külföldi turisták körében népszerű kártyatermék által igénybe vehető szolgáltatások továbbfejlesztésére vonatkozó tanácsokat is megfogalmazhat a BFTK-nak a Danubius Hotels a vendégvisszajelzések alapján. A két fél között aláírt stratégiai együttműködési megállapodásban a Danubius Hotels vállalja a BFTK Nonprofit Kft. saját rendezvényeire, fesztiváljaira – mint például a Budapesti Tavaszi vagy Nyári Fesztiválra – érkező előadóművészek elszállásolását is. Emellett a szerződő felek kiemelt stratégiai partnerként kezelik egymást, annak érdekében, hogy ezzel is elősegítsék a szállás, a gasztronómia, illetve a kulturális szolgáltatások egymást erősítő értékesítését. A BFTK és a Danubius Hotels a jövőben kölcsönös tanácsadást is nyújt egymásnak azért, hogy Budapest a lehető legszélesebb vendégkör számára jelenjen meg vonzó turisztikai desztinációként, az igényes, fizetőképes keresletet megszólítva.

„2016-ban nagyon jó évet zárt a budapesti turizmus, hiszen az év során a fővárosba érkező vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma december végére átlépte a 9 milliós határt. Ezen belül 85 százalékot tett ki a külföldi vendégforgalom részaránya. A kedvező trendek fenntartásához pedig elengedhetetlen a legnagyobb hivatalos fesztivál- és turizmusszervező és a szállásadó szervezetek együttműködésének szorosabbra fonása” – mondta a megállapodással kapcsolatban Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője. A szervezet vezetője kifejtette: a BFTK és a Danubius Hotels közös törekvése, hogy Budapestet, mint kulturális turisztikai célpontot megerősítsék és a kultúra és gasztronómia iránt fogékony keresletet fellendítsék, a Budapestre látogató turisták számára mind több magas minőségű szolgáltatáscsomagot elérhetővé téve.

„A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal évek óta szoros kapcsolatot ápolunk, a mostani megállapodással pedig formálisan is rögzítettük az együttműködés kereteit. Közösek a céljaink, nevezetesen, hogy tovább növekedjen a fővárosunkba érkező vendégek száma, illetve ezzel egyidejűleg Budapest pozíciói tovább erősödjenek a minőségi turizmus területén” – fejtette ki az egyezséggel kapcsolatban Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A Danubius Hotels, mint a hazai és a fővárosi turizmus egyik meghatározó szereplője, továbbra is legfontosabb céljának tekinti a magas színvonalú vendéglátás biztosítását Budapesten. A szállodalánc ezzel összefüggésben nélkülözhetetlennek tartja Budapest kulturális turisztikai értékeinek, zenei és egyéb művészeti programjainak népszerűsítését is, amelyet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal kötött megállapodás is támogat.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?