hirdetés
hirdetés

Itt kincsek vannak!

Szombaton a budapesti Szent Erzsébet templomtól a Szent László templomon, majd Kecskeméten át Visegrádig kísérte stábunk a Haris Travel Club stábját, hogy a visszaúton elsők között foghassuk kezünkbe az iroda nyári-őszi katalógusát: új helyszínek és különleges úti célok.

hirdetés

A VII. kerületi, Rózsák téri Szent Erzsébet plébániatemplomról megtudtuk: helyén valaha marhavásártér működött. A Steindl Imre tervezte épületben eleinte 4 harang volt, de ma már csak kettőt lehet kongatni: másik kettő a háborúban nyert új funkciót. Úton a X. kerületi Szent László templom felé kiderült, hogy a Keleti Pályaudvart a velencei építményekhez hasonló ciprusi cédrus cölöpözéssel támasztották alá.

A kecskeméti Nagytemplomnak nem a romantikus kilátás miatt van körerkélye, hanem azért, hogy észrevegyék, hol van tűz, és merre terjed. Fontos ez az Alföldön, hiszen előfordult olyan tűzvész, ahol a város negyede porrá lett. Apropó, Kecskemét! A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüst értékeit, a Seuso-kincseket a Magyar Nemzeti Múzeum jóvoltából bemutató vándorkiállítás nemrég nyílt meg Kecskeméten. A nyilvánosság előtt sokáig rejtve maradt kalandos történetű edények sötét szobákban megvilágítva még inkább rejtélyesen ragyogónak tűntek.

Budapest felé véve az irányt megkaptuk a Haris Travel Club új, nyári-őszi katalógusát. Az úti célok közé visszakerült Málta, ami kombinálható Szicíliával, de érdekes még a francia körutazás is: Normandia, Bretagne és a Loire völgye 11 nap alatt járható körbe. Egyedi, Utazás a Középkorba című útjukkal 11 nap alatt ódon francia városokat, kolostorokat és kastélyokat lehet felfedezni. Haris Richárddal, az iroda ügyvezetőjével beszélgetve megtudtuk, hogy a Kanári-szigeteken igazán kedvelik őket, mert ők utasaik számára programokat szerveznek, nem csupán a partot tekintik látnivalónak.

Hollandiába tulipánvirágzáskor indul útjuk. A kéthetes, norvégiai Nordkappot is magában foglaló utazás legalább ilyen különleges. Legnépszerűbb tengerentúli úti céljuk Kína. Az új lehetőségek között pedig Algéria és Kasmír szerepel. A további terveket illetően megtudtuk: Ausztrália mellett Etiópia és a Seychelles-szigetek is szerepelnek a következő katalógusban.

Haris Richárd elárulta, hogy utasaik motivációval keresik meg őket. Nincs olyan, hogy valaki bemegy az irodába és azt, mondja: ajánljanak valamit. Elmondja, hogy mit szeretne megnézni — magyarázta. Utasaik két tengerentúli, vagy három Európai út után törzsutassá válnak. Elmondása szerint az utazóközönségüknél nem a kor a meghatározó, hanem a hozzáállás: érdeklődő, tapasztalni vágyó emberek választják őket.

A visegrádi Reneszánsz étteremben elköltött tárkonyos őzragu leves-kacsacomb menüt követően a hazafelé úton a busz egyéni igény szerint 5 helyen is megállt, hogy mindenki a számára legkényelmesebb helyen szállhasson le. „A rugalmasság az útjaink során is jelen van: manapság gyakran előfordul, hogy valaki egy nappal később tud érkezni, vagy kicsit korábban kell hazautaznia, ebben szintén segítünk” — fogalmazott az ügyvezető.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai