Sörarzenál a Balatonnál

A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.

Az első Balaton Beer Weekend-en Csehország, mint vendégország is bemutatkozik négyféle top tétellel, amiért már önmagában érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre. A négy csapon négyféle díjnyertes cseh sört kóstolhatnak az ínyencek.

2020 legjobb csehországi könnyű világos sörét; a Litovel búzát, amely pár éve nemcsak Európában, de a világon is tartolt, ugyanis a legjobb búzasörnek választották; valamint egy kisüzemi meggyessel és a világbajnok, 6.1 alkoholfokos vörös, szűretlen sörrel érkezik a Beer Board Zamárdiba.

A tapolcai Stari a kisüzemi sörpiac egyedülálló alkoholmentes világos sörét biztosan csapra veri, emellett pedig a nyár slágereivel érkezik: a 30%-ban valódi gyümölcsöt tartalmazó meggyes és epres frissítő sörökkel, amelyet karakteres ízük miatt nemcsak a nők szeretnek.

A balatonföldvári Helka Sörfőzde többek között a ködös, fura állagú, visszafogottan keserű, citrusos ízbombáját, a New England IPA-ját hozza el a fesztiválra. A pazar italkínálat mellé a Food Truck Show legjobb street food-jai is kivonulnak a Balaton partra, a ZAM! terasz melletti placcra július 6-án.

Forrás: Balatoni Sörök Fesztiválja


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.