Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsít az MTÜ

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi belföldi forgalomélénkítő kampánya részeként idén is kiemelten népszerűsíti a november 11-i Szent Márton-napi hagyományokat.

Az MTÜ a Márton-napot megelőző időszakban – november 6. és november 11. között – átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre.

Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfelfedező belföldi utazásra invitálja az ínyenc turistákat. A Szent Márton-napra hangolt, bor és gasztronómiai fókuszú kisfilmmel november 6-tól találkozhat a közönség a televízió képernyőjén, és a Csodás Magyarország Youtube-csatornán. Az MTÜ a klasszikus médiaeszközök mellett social média megjelenéseket, valamint kreatív PR megoldásokat is használ a kampány során.

{youtube|id=5ZXzqu8K7Q8|width=580}

A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett tényleges belföldi utazásra is inspiráljon. Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, akiket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról bővebb részletek a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatóak.

 

Kóstoló az Erzsébet téren

Izgalmas libaételeket kóstolhatnak, sőt nyereményekért is játszhatnak azok, akik november 9-én, szombaton Budapest belvárosában sétálnak. „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel az Ügynökség Szent Márton-napi ingyenes kóstolót szervez az Erzsébet téren. Az Akvárium Klub előtt felállított food truckból 10 és 14 óra között Krausz Gábor mesterszakács kínálja ingyenesen négyfogásos, Szent Márton-napi kóstolómenüjét. Az érdeklődők nemcsak az ünnephez kapcsolódó, újragondolt libás ételekkel ismerkedhetnek meg, hanem interaktív, a néphagyományokat felelevenítő kvízek kitöltésével játszhatnak a nyereményekért. Az érdeklődők a helyszínen az ismert gamer/influencer, Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatják Magyarország tájait rejtett kincsek után kutatva.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?