hirdetés
hirdetés

20 éves légitársaság a hófödte csúcsok felett

Üzemelésének 20 éves évfordulóját ünnepli a nepáli Buddha Air. Több mint 1,2 millió utassal a 2016-17 év rekordot jelentett a társaság életében. Ez idő alatt 27.295 járatot üzemeltettek 12 belföldi és egy nemzetközi vonalon Katmanduból az indiai Varanasiba.

hirdetés

Különösen nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságra, a gépek szervizelésére és a személyzet továbbképzésére. Jelenlegi flottájuk 9 gépből áll: Beechcaft 1900D, ATR 42-320 és ATR 72-500  típusok. A nemzetközi feltételeknek megfelelő korszerű szervíz hangár akár Boeing 737-es és  Airbus 320-as gépek fogadására is alkalmas és 2014-ben elnyerte az IPMA Execellence díjat a műszaki kiszolgálás színvonala tekintetében. Saját gépparkja 12,5 millió USD értékű alkatrésszel rendelkezik, így lehetőség van az esetleges hibák azonnali javítására. A biztonság egyik legfontosabb garanciája, hogy Nepálban egyedül a Buddha Air járatain vezették  be a Flight Data Monitoring rendszert, amely rögzíti minden egyes repülés összes részletét, majd kiértékeli és 24 órán belül továbbítja  a társaság központjába. A dolgozók létszáma 876 fő.

A menetrendszerű gépek üzemeltetésén túl a legnagyobb igény a Himalája feletti sétarepülésekre mutatkozik. A gépek belső kiképzése lehetővé teszi, hogy minden utas ablak mellett  üljön. Az egy órás repülés alatt az utasok megismerkedhetnek a Himalája hófedte csúcsaival és láthatják a világ legmagasabb hegyét,  a Mount Everestet. Sétarepülésüket  a Trip Advisor a „Certificate of Excellence” díjjal tüntette ki.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai