30 éve sikertörténet a Kistücsök

Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room****. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata.

Idén novemberben lesz három évtizede annak, hogy Csapody Balázs, vállalkozószellemű fiatalként átvette a Balatonszemes központjában található étterem üzemeltetését.

„Az volt a vágyam, hogy családommal együtt egy olyan vendéglőt hozzunk létre, ami egész évben várja a vendégeket. Kezdetektől fogva a konyhát Jahni László irányítja, akivel egyazon ízvilágba vagyunk szerelmesek. Aztán feleségemmel, fiammal és egy világlátott barátunkkal elkezdtünk kulináris tanulmányutakra járni, főleg Olaszországba, mindez pedig sokat segített az étterem koncepciójának finomhangolásában. Egyre jobban beleszerettem a meglátogatott régiók ételeibe, a szezonális alapanyagokból készülő fogásokba. Ennek hatására kezdtük el felkutatni, majd bemutatni a Balaton és Somogyország ízeit a hagyományos családi fogásainkkal együtt. A Kistücsök lényege pedig az az otthonos, családias hangulat, ami „Hugi” vendégfogadásával, és most már gyermekeink munkájával válik teljessé.” – mondja a vendéglős.

A Kistücsök újkori történetének egyik legjelentősebb lépése volt, hogy a műemlékjellegű étterem mellett a tavalyi évben megnyílt négycsillagos szálláshelyük és a havonta megújuló degusztációs menüt kínáló „Séfszoba” is.

 

A 30 éves étterem a minőségi vidéki éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) közös gasztronómiai programsorozattal készül megünnepelni a jeles alkalmat november 18 - 20. között, tematikusan mutatva be hazánk gasztronómiai és borrégióit.

 

Forrás: Kistücsök / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.