hirdetés

9 szálloda kap kúra védjegyet Hévízen

2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.

hirdetés

A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszappakolás és a súlyfürdő. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a csomagnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama ideális esetben két hét. Azok az intézmények jogosultak a védjegy viselésére, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (pl.: gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló).

A feltételek rendelkezésre állását kétévente szakmai bizottság ellenőrzi. 2019. február 15-én három tapasztalt reumatológus főorvos - Dr. Bergmann Annamária, Dr. Domokos Gábor és Dr. Csordás Sándor - a Kúrát nyújtó intézményeket személyesen felkeresve ellenőrizték a HTK infrastrukturális és személyzeti feltételeit.

Az alábbi hévízi intézmények újravizsgáztak és újabb két évre kapták meg a minősítést:

* Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

* Danubius Health Spa Resort Aqua****

* Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior

* Hotel Aquamarin***

* Hotel Európa fit****superior

* Hunguest Hotel Helios***

* Kolping Hotel Spa & Family Resort ****

* Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézete

* NaturMed Hotel Carbona****superior

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai