hirdetés

A Kempinski üzemelteti a legendás Hotel Ruandát

A Kempinski szállodalánc vette át július elején Ruanda fővárosában, Kigaliban a Hotel Ruanda című filmben szereplő legendás Hotel Des Milles Collines üzemeltetését.

hirdetés

A szállodavállalat közleménye szerint a Kigaliban található hotellel együtt immár kilenc szállodát üzemeltet Afrikában a Kempinski, és további három egység megnyitása várható három hónapon belül.

A Hôtel Des Milles Collines by Kempinski 1973-ban nyitotta meg kapuit, és három évtizeddel később vált híressé a Hotel Ruanda című film révén. Az 1994-es ruandai népirtás idején a szálloda menedéket nyújtott a rászorulóknak.

A Kempinski a hotel szobáinak és éttermeinek teljes körű felújítását tervezi a következő másfél év során.

A szálloda Kigali központjában, egy domb tetején található, 112 szobával, 300 férőhelyes konferenciateremmel, kültéri úszómedencével és luxusüzletekkel. A hotel azért kapta franciául az „ezer domb szálloda” elnevezést, mert Ruanda dús növényzetű, dimbes-dombos tájaiban lehet gyönyörködni az épületből. A hotel a város üzleti negyedében fekszi,, negyedórányira a repülőtértől. Ruanda egyre vonzóbb turisztikai célpont, ugyanakkor az üzleti forgalom is erősödik.

A turisták jelentős részre gorillamegfigyelésre érkezik az országba, itt ugyanis a Vulkánok Nemzeti Parkjának lejtőin még eredeti élőhelyükön figyelhetők meg a főemlősök. A park két és fél órás autózásra található a fővárostól.

A Kempinski Hotels 30 országban 72 szállodát üzemeltet, és további 40 egység megnyitását tervezi a közeljövőben.

A wikipedia az alábbi összefoglalót közli a filmről:

A Hotel Ruanda (Hotel Rwanda) egy 2004-ben bemutatott amerikai, olasz, brit és dél-afrikai koprodukcióban készült film Terry George rendezésében, Don Cheadle főszereplésével. A filmet a torontói nemzetközi filmfesztiválon mutatták be 2004. szeptember 11-én, ahol elnyerte a fesztivál Közönség díját.

A főszereplő, Don Cheadle, kiemelkedő teljesítményt nyújt ebben a figyelemreméltó és megrázó igaz történetben, melynek középpontjában egy olyan ember bátorsága áll, aki szembe mert szállni az 1994-es ruandai összecsapások barbár kegyetlenségével.

A filmben szereplő többi színész, az alakításáért szintén Oscarra jelölt, Sophie Okonedo, Nick Nolte és Joaquin Phoenix alakításának is köszönhető hogy „ez a film képes megváltoztatni a világot” (Joel Siegel, „Good Morning America”).

1994-ben az emberiség történetének egyik legszörnyűbb kegyetlensége zajlott Ruandában, melyről a modern világ szinte tudomást sem vett. Alig 3 hónap leforgása alatt közel 1 millió embert mészároltak le.

Megesik, hogy a tragédia árnyékában hősök születnek. Ilyen hős volt a ruandai polgárháborúban Paul Rusesabagina, a Mille Collines hotel vezetője (Don Cheadle), aki több mint 1000 - a film szerint 1268 - reményvesztett menekülő honfitársa életét menti meg azzal, hogy italért cserébe "megvásárolta" őket a szállodában tartózkodó katonáktól és menedéket nyújt nekik az általa vezetett hotelben.

Az egyetlen telefonvonalon, amit nem vágtak el a hutuk, faxot küldött Bill Clintonnak, valamint tájékoztatta Belgiumot, és Franciaországot a hazájában zajló borzalmas eseményekről. A könyörtelen események közepette egy hétköznapi ember, családja iránti szeretetétől vezérelve, nem hétköznapi bátorságról tesz tanúbizonyságot.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai