hirdetés
hirdetés

A szállodáknál korábbi nyitást kérnek a kormánytól az apartmankiadók

Hadd nyissanak előbb a rövid távra kiadó apartmanok, egyéb szálláshelyek a szállodáktól függetlenül, hasonlóan Nagy-Brittaniához – ezt kéri a kormánytól a Magyar Apartman Kiadók Egyesülete (MAKE) - írja a 168 óra.

hirdetés

A szervezet elnöke, Schumicky Balázs a 168.hu-nak azzal indokolja a kérést, hogy a jellemzően néhány fős apartmanokban nem tudnak tömegek összegyűlni, nincsenek közösségi terek, közösségi étkezések, így járványügyi szempontból nem összehasonlíthatók egy több száz fős szállodával. Úgy vélte, a rövid távú lakáskiadás piacának minél előbb magára kellene találnia, hiszen az ágazat a járvány miatt gyakorlatilag egy éve „mélyen van”, és a fellendítésében elsősorban a belföldi turizmus sokat segítene, legalábbis vidéken.

Országszerte mintegy 40 ezer egyéb és maganszálláshely működött még a járvány előtti időszakban, ebből Budapesten mintegy 16 ezer, de a fővárosban például azóta megfeleződhetett az airbnb-szálláshelyek száma, mert sok üzemeltető nem tudta viselni az állandó költségeket bevétel nélkül – mondta az elnök, aki szerint sok ingatlan üresen áll, másokat közép- vagy hosszútávra adták ki inkább, de volt, amit inkább értékesítettek, és nem üzemel tovább szálláshelyként.

(forrás: 168 óra)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!