hirdetés
hirdetés

Az Uber nem versenyez a taxikkal

Az utazásmegosztó szolgáltatás inkább kiegészíti a taxizást, nem pedig versenyez vele; az Uber-felhasználók kevesebb mint ötöde taxizik, csaknem kétharmaduk használja gyakran a tömegközlekedést - derült ki egy reprezentatív felmérésből, amelyet 2516 Uber-felhasználó megkérdezésével készítettek októberben.

hirdetés

Az Uber-használók 62 százaléka hetente több alkalommal is igénybe veszi a tömegközlekedést. Kevesebb mint 20 százalékuk taxizik napi, vagy heti szinten, 44 százalék nem, vagy csak nagyon ritkán utazik taxival. Ez is jelzi a felmérés készítői szerint, hogy az Uber új keresletet generál a piacon, olyan felhasználókat is megszólítva, akik addig soha sem vagy alig taxiznak.

A tipikus Uber-felhasználó egyedülálló, diplomás alkalmazott vagy közép- illetve felsővezető, húszas évei végén járó fiatal - derült ki a kutatásból.

A válaszadók döntő többsége, 92 százaléka elégedett az Uber szolgáltatásával, 80 százalékuk ajánlaná barátainak azt - írják.

A közlemény szerint a cég által gyűjtött statisztikai adatokból már korábban kiderült, hogy a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik, ami azt jelzi, hogy az Uber már most a tömegközlekedés kiegészítője Budapesten.

Az Uber-felhasználókra reprezentatív felmérést az utazásmegosztó cég megbízásából az Ipsos piackutató cég végezte.

Az Uber közösségi utazásmegosztó rendszeréhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!