hirdetés
hirdetés

Bérelhető lelátó, toronyugrás a Dunába, dematerializált Budapest Kártya

A Groupama Arénában rendezték meg a legutóbbi MUISZ-vacsorát, amelyen 60 szakember vett részt.

hirdetés

A helyszínen kiderült, hogy a Fradi stadionja rendezvényhelyszínnek sem utolsó. Az épületben különböző nagyságú modern konferenciatermeket alakítottak ki. Egyik bálterme akár 800 fős fogadások lebonyolítására alkalmas, van ugyanakkor még egy hatszáz és egy négyszáz férőhelyes nagytermük is. Ezek mellett több, kisebb, 10-80 fős rendezvényterem is bérelhető az épületben, de a lelátók, sőt a gyep is bérbe vehető. Összességében akár 1100 fős rendezvények is lebonyolíthatóak a komplexumban. Hamarosan egyébként egy üzleti utaztatással foglalkozó rendezvénynek ad otthont az épület: a Turizmus Kft. itt rendezi meg a MICE Business Dayt december elsején – erről Kelecsényi Ágnes, a társaság marketingigazgatója számolt be az esten.

Milliárdok fogják látni világszerte

A vacsora vendége volt Csurka Gergely, a 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokság kommunikációs igazgatója, aki beszámolt a sportvilágversennyel kapcsolatos aktualitásokról. Elmondta, hogy három fő helyszínen zajlanak majd az események 2017. július 15. és 30. között, a jelenleg átépítés alatt álló Dagály fürdőben, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, valamint Balatonfüreden. A Dagálynál rendezik meg az úszószámok többségét, itt egy 15 ezer férőhelyes vadonatúj létesítmény épül. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd uszoda kapacitását 6000 fősre bővítik a mostani 4000-ről. A toronyugrás igazán látványos lesz, ehhez építenek egy ugrótornyot és egy ideiglenes medencét is a Duna-partra a budai oldalra, a parlamenttel szemben, utóbbiba érkeznek majd a versenyzők az ugrás után.

A rendezvény miatt 2017-ben egy héttel később rendezik meg a mogyoródi Forma-1-es futamot, hogy ne essen egybe a két esemény. A vizes VB-re több tízezer vendéget várnak a világ minden részéből, csak regisztrált vendégből (versenyző, VIP, orvos, stb.) lesz legalább 6000. A sportesemények mellett egy fesztivállal is szórakoztatják e két hét során a vendégeket, ennek a szigeti Nagyrét lesz a helyszíne. Ide települnek ki a szponzorok, de lesznek ételek, italok és mindenféle programok. A Duna-parti szállodákból hajóval szállítják majd a verseny helyszíneire a versenyzőket, ezért egy kikötő is épül a Margitszigeten.

Egy vidéki helyszíne is lesz a versenynek, nem is akármilyen. Balatonfüreden, a Tagore-sétánnyal szemben rendezik meg a Balatonban a szabad vízi úszószámokat. A FINA elnöksége a Four Seasons Hotelben fog lakni, igyekszünk őket elkápráztatni a legjobb szolgáltatásokkal, mivel a vizes VB után ők (is) fognak szavazni a 2024-es nyári olimpia helyszínéről, amire mi is pályázunk. A vizes VB után rögtön, 2017. augusztus 1. és 15. között ugyancsak Budapest ad otthont a FINA World Masters elnevezésű világversenyének, amelyen csak 25 évesnél idősebb versenyzők vehetnek részt. Hogy milyen reklámértékkel jár egy ilyen verseny, azzal kapcsolatban megtudtuk, hogy a legutóbbi kazanyi vizes VB-t 16 nap alatt összesen 6,8 milliárd ember látta a Földön, míg két évvel korábban a hasonló barcelonai versenyt még „csak” 4,5 milliárd.

Budapesti statisztikák és kártyaújdonságok

Az est másik meghívott vendége a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK) volt. Pap Mária turisztikai divízióvezető az idei statisztikai adatokkal büszkélkedett el. Szeptember végéig 10%-kal nőtt a külföldi és 4,2%-kal a belföldi vendégéjszakák száma a magyar fővárosban. A főbb európai, amerikai és ázsiai piacok növekedést mutatnak, Olaszországból 12%-os, Észak-Amerikából 15%-os volt bővülés, Indiából 80%-kal, Kínából 45%-kal nőtt a forgalom. Örvendetes, hogy ha lassan is, de újra nő a német vendégéjszakák száma (+1,3%), az orosz és az ukrán piacot ellenben továbbra is a visszaesés (-20%) jellemzi. Érdekes, hogy a japán forgalom is csökkent.

Kovács Gyöngyi, a BFTK Budapest divízióvezetője mutatta be a megújult Budapest Kártyát. Elhangzott, hogy 24-48-72 órás változatban kapható a kártya, amely ingyenes tömegközlekedést, 2 ingyenes városnéző túrát, 10 múzeumba, valamint a Lukács fürdőbe biztosít ingyenes belépést, ugyanakkor további 10 múzeumban és sokféle más programon, éttermekben 10-30%-os kedvezményre jogosít. Jövő év áprilisától további újítások lépnek életbe. Lesz „dematerializált” kártya és interaktív online vásárlási élménycsomag is. Közlekedési társaságok és szálláshelyek honlapjain lehetőség lesz a repülőjeggyel vagy a szállással együtt a kártyát is megvásárolni. Az első szerződést már meg is kötötték a Danubius Hotels-szel.

A most kezdődő Budapest Winter Invitation (BWI)-kampány alkalmából különleges BWI-Budapest Kártya jelent meg. Ezt mindenki megkapja, aki a kampány keretében foglal budapesti pihenést.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai