hirdetés
hirdetés

Budapest-Lyon: Hetente háromszor

„Jobb volna a Balatonon vitorlázni, fürdőzni” - állapította meg Philippe Maudet, az Air France-KLM regionális vezérigazgatója a Ferihegy 2A termináljának teraszán a közép-ázsiai hőségben. Megállapításával a jelenlévők közül senki sem vitázott, de ott kellett lenni, mert a keddi alkalom „olyan, mint amikor újszülött érkezik a családba” - tette hozzá egy-két mondattal később, utalva arra, amiért sokan gyűltek egybe a repülőtéren: a BritAir Lyon-Budapest járatának megnyitójára.

hirdetés

És közölt egy jó hírt is, mely szerint szeptember 22-től heti háromra bővül a kezdeti heti két járat. Ráadásul július 17-től úgy módosulnak az indulási időpontok, hogy Lyonon keresztül átszállni is érdemes legyen a legnagyobb Air France leányvállalat BritAir belföldi hálózatára.

Előbbivel, azaz a heti három járattal, különösen a kiutaztatók lesznek boldogak, akik már a járatot beharangozó sajtóreggelin is felvetették: turnusváltás, vagy hosszú hétvége szempontjából szerencsés lenne egy hétvégéhez közelebbi időpont is, mint a csütörtök.

A járat töltésében az anyacég Air France egyaránt számít az üzleti és a szabadidős forgalomra mindkét oldaról, köszönhetően a két nagyváros központi szerepéből adódó gazdasági vonzerejének, illetve a tarka történelmi múltnak, mint azt Philippe Maudet is említette.

A hétvégi járat apropóján egy kicsit megint visszatévedtünk a Balatonhoz. Roland Galharague, a Francia Köztársaság nagykövete szerint, ha elég volt már a péntek esti balatoni dugókból, akkor gondoljanak az érintettek Lyonra, és üljenek gépre. A kiszolgálás is jobb, mint a dugóban araszolva - igyekezett a nagykövet kedvet csinálni.

Aki a többi napon repülne oda vagy vissza, megteheti közvetlen járat híján is; Air France leányról szó lévén, párizsi vagy amszterdami átszállással is lehet közlekedni egy foglalással megváltva a jegyet.

A Lyont repülő 100 személyes CRJ1000 típus „tökéletes az útvonalra” - így Jost Lammers a Budapest Airport ügyvezető igazgatója. És még hely is akad a gépen bőven; a debütáló járaton a néhány utason kívül érkezett még a Magyar Turizmus Zrt. által hazánkba invitált francia újságíró csoport, akik igyekeznek francia oldalról felkelteni a Budapest és Magyarország iránti érdeklődést, hozzájárulva ezzel is a járat töltéséhez.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai