hirdetés

Előhúzták a kutyás kártyát a stájerek

Gyerek, kutya – köztudott, ha ezek közül bármelyiket „bevetik” egy-egy program ajánlása során, az mindig bejön.

hirdetés

Mivel gyerekekkel kapcsolatos speciális síelős ajánlatok már nem egyszer szerepeltek az osztrák ajánlatok között, ezért a stájerek most előhúzták téli ajánlataik kialakítása során a kutyás kártyát: Felső-Stájerországban rukkoltak elő azzal, hogy az idei téli szezonban kiemelten várják a kutyával érkező síelőket. És ha nem is síelős programokat kínálnak a négylábú kedvencek számára, azonban minden egyéb kellemes szórakozást igen: többszöri sétáltatást szakavatott kísérő részvételével, pihe-puha fekhelyet, játékot, rágcsálnivalót, ételes edény és itatótál bekészítést a szobákba, sőt, masszázsra is mehet a kutyus igény esetén, ha a gazdi úgy kívánja, amíg ő a hegyen síel.

Urig brettln (C) TRV Hochsteiermark_Harry Schiffer
Urig brettln (C) TRV Hochsteiermark_Harry Schiffer


Többek közt erről is hallhattunk azon a pesti Platz-beli tájékoztatón, amelyet a stájer tartomány turisztikai szakemberei tartottak október 30-án. Itt hangzott el, hogy Stájerország az elmúlt téli szezonban a legjobb vendégérkezést és a második legtöbb vendégéjszaka eredményeket produkálta az osztrák tartományok közül. Vendégérkezések száma: 1.476.072 fő (+0,7%), vendégéjszakák: 5.068.327 (-0,5%) A magyar vendégek száma pedig a következőképp alakult a 2012/13-as téli időszakban: 80.286 (+1,0%), vendégéjszakák: 320.044 (+0,4%). Már a nyári időszak adatáról is tudott információt adni a tartomány idegenforgalmi hivatalának képviselője, Margot Bachbauer, aki az idei nyár alapján örömmel számolt be arról, hogy itt is növekedést regisztráltak: szeptemberig +3,2 % a vendégérkezések, és 10 %-os növekedést regisztráltak a vendégéjszakaszámok területén.
A Murtal régió – ahol a magyarok által szinte „megszállt” Kreischberg is található – képvisletében Petra Moscher pedig arról számolt be, hogy épp a magyarok fő síelős célpontjának számító hegyen adnak át az idei szezonra egy új, tízszemélyes gondolás felvonót (9 millió eurós beruházás eredményeképpen),, illetve 1780 m magasan új síkunyhót is avatnak.
Végül még egy érdekességről hallhattunk Salzkammergutnál: Narzissen Bad Ausse néven most decemberben nyílik ott egy sófürdő és vitálcentrum, ahol elsősorban a hagyományos kúrákra alapozva kínálják majd szolgáltatásaikat. És ugyanitt már épül, és jövőre adják át azt a hotelkomplexumot, amely a sófürdő vendégeinek kínál majd szállást.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai