hirdetés
hirdetés

Fővárosi Közgyűlés: lesz Sziget jövőre is…

A Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én maratoni ülést tart. A nap során tárgyalt 126 napirendi pont között több előterjesztés a város turizmusát is érinti.

hirdetés

Számunkra, akik a turizmussal foglalkozunk fájó pont a hajléktalanság, hogy a külföldieket tarhálók és földön alvók „fogadják”. Hová tűntek és tűnnek majd el a hajléktalanok? Erre a kérdésre adott választ az az előterjesztés, amely szerint a közterületen életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanok ideiglenes elhelyezésére - az úgynevezett "Fűtött utca" program keretében - ingatlanokat biztosítanak.

Az előterjesztés szerint három, összesen 280-350 ember befogadására alkalmas ingatlant adnának át: a vízművek egy újpesti irodaépületét, a MÁV Salgótarjáni úti korábbi munkásszállóját és Budán pedig a Főgáz kihasználatlan, könnyűszerkezetes épületét. Lemondott tisztségéről Somfai Ágnes fővárosi hajléktalanügyi megbízott, miután Tarlós István főpolgármester bejelentette, nem értenek egyet az ombudsman állásfoglalásával. Ez azt jelenti, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem vonja vissza a hajléktalanokat érintő közterület-használati rendeletét.

Az idegenforgalmat érintette az is, hogy a közterület használatának előzetes engedélyezésével a Fővárosi Közgyűlés biztosította a 2012-es Sziget fesztivál lebonyolítását. A képviselők egyetértettek abban, hogy előszerződés keretében engedélyezik az Óbudai-sziget használatát a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-nek a 2012. július 16. és augusztus 31. között.

A közgyűlésen foglalkoznak a Széll Kálmán tér megújításával létrehozott villamos-kapcsolattal, a Budapesti kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésével, valamint a Budapesti Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (BTDM) SZMSZ-ének jóváhagyásával is. Két szobor áthelyezésére is rábólintottak a képviselők, majd zárt ülésen tárgyalták meg a személyügyi előterjesztéseket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai