hirdetés
hirdetés

Heves megye: Szerelem első látásra

Jól felkészültek a Heves megyeiek arra a sajtóbeszélgetésre, amelyet az első szakmai napon tartottak csütörtökön az Utazás kiállításon. 

Munkatársunktól

hirdetés

Kiss János, a Heves megyei önkormányzat idegenforgalmi munkatársa nyitotta meg a beszélgetést, felvázolva a megye turisztikai fejlődését, alátámasztva statisztika adatokkal. Elmondta, hogy a gazdasági válság okozta forgalomcsökkenés megállt, és a megye turizmusa újra növekedési pályára állt. 

Tavaly a kereskedelmi szálláshelyeket 288.669 vendég kereste fel, összesen 664.400 vendégéjszakát eltöltve a megyében, ez majdnem 3 százalékos növekedést jelent. A közelmúltban megújult a Mátra Múzeumnak otthont adó Orczy kastély Gyöngyösön, és a parkban természettudományi pavilon épült. 

Ma már körbe lehet kerékpározni a Tisza tavat, és az egri Török fürdőt is felújították. Javulnak a síelési lehetőségek is, ezt főleg annak a fényében értékelhetjük, hogy amikor elindultunk, mindent hó borított, és az időjárásnak köszönhetően talán a téli szezon is tovább tart, nem kis bevételt hozva ezzel a turizmus kasszájába.

Szó esett arról is, hogy szükséges fejleszteni, örömhír, hogy az Egri vár és erődrendszer turisztikai attrakcióinak fejlesztése című pályázatuk első fordulójában 1, 5 milliárd forintot nyertek el.

Haász Tamásné, a 16 éve megalakult Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület titkára szerint a megyében 42 településen közel 600 minősített falusi vendégház van, mintegy ötezer férőhellyel. Tagjai a területi TDM szervezetnek, a tényleges munka idén kezdődik, legkeresettebb területek azok a helyek, ahol partnerségben dolgoznak, és más szervezetek marketingje segíti őket is. Kedves, és remélhetőleg sok vendéget hozó elképzelésük az élő betlehem.

Dancsok Ágnes megbízott TDM menedzser szerint Eger a sokcsillagos élmény városa, elég csak felsorolni a látnivalókat, az Egri Várat, a Bazilikát, a Történelmi Vigasságokat, és akkor még nem beszéltünk a híres egri borokról. Szólt az eddig elért eredményekről, valamint a különböző rendezvényekről is, amelyek remélhetően sok vendéget vonzanak majd a területre.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai