Idén 24 pince készítheti el a BalatonBort

2017-ben 24 pincészet állíthatja elő a kizárólag Olaszrizlingből elkészíthető BalatonBort.

A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  • alkoholtartalom 11,5-12,5 % vol között
  • maradékcukor tartalom maximum 4 g/l
  •  erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó
  •  friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve
  •  érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt)
  •  érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó
  •  forgalomba hozatali kategória: Balaton OFJ

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.

A zártkörű bírálaton a Tóth Adriennből, Bálint Lászlóból, Sánta Zoltánból és Harmath Csabából felálló zsűri vett részt.

A bírálat eredményeként idén 24 pince készítheti el a BalatonBort, amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

  • Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
  • Búzás Borok
  • Cseh családi pincészet
  • Cse-Ki-Bor Pince
  • Dobosi Pincészet
  • Effendy Pincészet
  • Garamvári Szőlőbirtok
  • Gergely Borház
  • Gyukli Pince
  • Istvándy Pincészet
  • Jásdi Pince Borház
  • Koronczai Pincészet
  • Laposa Birtok
  • Pócz Pincészet
  • Rádpuszta Szőlőbirtok
  • Reitner Pince
  • Sabar Borház
  • Söptei Pince
  • Szabó és Fia Borpince
  • Szeremley Birtok
  • Tagyon Birtok Baráti Társaság
  • Váli Pince
  • Veszprémi Pince
  • Vesztergom Pince

A BalatonBor hivatalos sajtótájékoztatójának időponjta: 2017 március 21. Ezzel kapcsolatosan Budavári Dórához lehet fordulni az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • Telefonszám: +36 30 332 3515
  • Email-cím : budavarid@gmail.com

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?