hirdetés
hirdetés

Ilyenről is ritkán hallani: egy ház alapkőletételére emlékeznek

A soproni Hotel Szieszta alapkőletételének évfordulójáról van szó, amely 50 éve történt.

hirdetés

A helyi lakosok által csak „600 ágyasként” emlegetett egykori SZOT-KPVDSZ üdülőszállodája, Sopron város szinte egyik jelképének számító Hotel Szieszta, történetének fontos fordulópontjához érkezett, hiszen 2020. július 15-én ünnepli alapkőletételének félévszádos jubileumát.

Régen...
Régen...

Így kezdődött

Az építkezés helyszíne az egykori Szabadság, ma Lővér körút a szálloda későbbi parkja 1969-ig nemzetközi díjugrató versenyeknek adott otthont. Az 1960-as évek végén a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete (KPVDSZ) megállapodott a SZOT Üdülési és Szanatóriumi Főigazgatósággal abban, hogy üdülőket építenek az üdülési férőhelyek növelésére, ennek eredményeként döntöttek a kilenc emeletes KPVDSZ üdülő, a mai Hotel Szieszta felépítéséről is.

1970. július 15-én volt az ünnepélyes alapkőletétel, majd 1973. augusztus 23-án felavatták a 600 ágyas szakszervezeti üdülőt. A ház több mint 100 millió forintból épült.

... és ma
... és ma

Ez a mai helyzet

A Hotel Szieszta ma is nagy népszerűségnek örvend. A szálloda vezetőinek és munkatársaink célja, hogy megőrizze és erősítse e nagy múltú háznak a jó hírét, amelyet a 2019-ben kezdődött nagyszabású energetikai felújítással is támogatni kívánnak.

E jeles esemény alkalmából állítottuk össze az elmúlt 50 évet bemutató ünnepi kiadványunkat, amely elektronikus formában is letölthető a szálloda oldaláról.

Nyereményjáték is színesíti a megemlékezést, amelynek keretében 50 kérdésre kell helyesen válaszolni, a beküldők között pedig naponta sorsolnak. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai