hirdetés

Kiderült, ki kapta a Gundel Károly-díjat

Harmadik alkalommal döntötte el a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és 16 szakmai szervezet, hogy kik kapják az idén a Gundel Károly-díjat. Az eredményről stílszerűen Gundel Károly születésnapján, szeptember 23-án azon a sajtótájékoztatón számoltak be, melynek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont. 

hirdetés

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével idén is felhívást hirdetett a Gundel Károly-díj elnyerésére. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél.

A Gundel Károly-díj
A Gundel Károly-díj

Kovács László, az MVI elnöke a díjat úgy emlegette, mint a „vendéglátósok kis Kossuth-díját”, mivel az elismerés egyedülálló a szakmában. Szigorú feltételeknek kell megfelelni a díjazottnak, amelyre csak az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

A 18 jelölt közül idén a megszokott három helyett két díjat ítélt oda a szakma, hogy ezzel is emelje a kitüntetés rangját.

Gundel Károly-díjat kapott Czubor János (posztumusz), a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző iskola örökös címzetes igazgatója, számtalan kitüntetés birtokosa, valamint Vomberg Frigyes, aki a magyar Bocuse d'Or Akadémia keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - a hazai csapat felkészítését irányítja. Szakácsként, majd konyhafőnökként dolgozott. Közben diplomát szerezett vendéglátó szakoktatóként.

Kiss Imre, a múzeum igazgatója, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke és Gundel János
Kiss Imre, a múzeum igazgatója, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke és Gundel János

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai