hirdetés

Lehet izzítani december elejére a síléceket

Három fő síterületét mutatta be október 14-én az A38-as hajón Karintia Tartomány Idegenforgalmi Hivatala: a Villach-i régióból a Gerlitzen Alpok és a Dreilandereck-i síterep újdonságait, valamint az osztrák Top 10 síterepei közé tartozó Nassfeld téli híreit osztották meg.

hirdetés

Elke Maidic, a Hivatal képviseletében elmondta, a tavalyi hó 209.460 vendégéjszakát hozott magyar részről a karintiaiaknak, ez 2,6 százalékos csökkenés az előző év csúcsszámához képest, de így is a magyarok számukra a harmadik legfontosabb küldőpiac. Az idei nyár viszont 70.663 magyar vendégéjszakával sikeresnek számít (+ 18 % növekedést jelent a 2014. évi adatokhoz képest).

Villach-ból – immár ki tudja, hanyadszor – ismét Thomas Michor érkezett a budapesti karintiai tél-beharangozó tájékoztatóra régiója képviseletében, beszámolva arról, hogy idáig 50 millió eurót költöttek náluk az idei télre felkészülve: sípályák, felvonók, hütték fejlesztésére. Az olasz-szlovén határnál fekvő, elsősorban családi síelésre alkalmas Dreilandereck hegyen pedig olyan síóvodát rendeztek be és működtetnek a síszezon kezdetétől, ahol magyar nyelvű óvónő is várja majd a legkisebbeket. A tavaly átadott Karintiai Termálfürdőben pedig bevezettek egy olyan kedvező ajánlatot, hogy aki síelésből érkezik (és felmutatja a bérletet) 20 százalék kedvezményt kap. Végül Herr Michor arról is beszélt, ha valakinek egy porcikája sem kívánja a síelést, arra is van náluk megoldás: a Naturparkban hótalpakon lehet vándorolni, és garantáltan nem vezet a havas séta sípályák közelébe. Egyébként régiójuk adja a karintiai téli vendégéjszakák jelentős részét – tavaly 100 ezer magyar érkezett hozzájuk, és ez jelentős javulás a korábbi évekhez képest.

Végül Dr. Kurt Genser Nassfeld képviseletében elmondta, náluk sem keveset – 23 millió eurót – áldoztak az idei síszezon újdonságaira, ebből új felvonókat 20 ha-nyi új sípályát valamint egy négycsillagos, hamarosan nyíló szállodát és a nassfeldi Almhotel bővítését oldották meg, ezzel 350 férőhellyel nő majd a férőhelyek száma. Hozzájuk 10,5 ezer magyar sívendég érkezett, ami 50 ezer vendégéjszakát jelentett a tavalyi téli szezon végére. December 4-én kezdődik amúgy Nassfeldben a sívilág, és másnap, 5-én nyitnak a Villach környéki pályák – ideje tehát elővenni garázsok, szekrények, polcok mélyéről a sífelszereléseket.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai