hirdetés
hirdetés

A Malév napi működésére nincs hatással az elmarasztaló EU-határozat

A Malév számára nem jelent azonnali fizetési kötelezettséget az EU határozata, amely az unió szabályaival ellentétesnek minősítette a magyar állam - 2007-től 2010-ig - a légitársaságnak biztosított tőkejuttatását, közölte lapunkkal a légitársaság.

hirdetés

A Malév napi működését nem befolyásolja az uniós állásfoglalás, járatai menetrend szerint közlekednek, beszállítóit továbbra is megállapodás szerint fizeti és partnereinek az eddig megszokott szolgáltatásokat nyújtja. Az ehhez szükséges forrásokat a Malév tulajdonosa biztosította.

A Malév utasait a szokásos módon juttatja el célállomásukra menetrend szerinti járataival. A magyar kormány arról tájékoztatta a Malév vezetőit és a közvéleményt, hogy továbbra is elkötelezett a nemzeti légitársaság fenntartásában. Ennek megfelelően a Malév vezetése és valamennyi munkatársa a szokásos módon végzi a munkáját és azon dolgozik, hogy az elmúlt hónapok javuló eredményeit a 2012-es évben is megőrizze.

A Malév 2012-re jelentősen javuló üzemi eredménnyel számol, amire az elmúlt év utolsó negyedévében elért kereskedelmi eredmények jogosítják fel. A légitársaság versenytársaival szemben is kiemelkedően teljesít, az elmúlt év utolsó hónapjában 78%-os telítettséget (load factor) ért el, és 7 milliárd forinttal növelte bevételeit az utolsó negyedévben az előző évhez képest.

Ahogy korábbi cikkünkben olvashatták az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testülete megállapította, hogy a magyar nemzeti légitársaság Malév számára 2007 és 2010 között a privatizációval és a visszaállamosítással összefüggésben nyújtott finanszírozás jogellenes állami támogatásnak minősül. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai