Már Balatonfüreden is vár a Velencei-tó kedvenc bisztrója

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli - a nemrég bezárt Mór 24 helyére érkezik a második egység.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.

Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és Groenk klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás - sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burgerük nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá. 

A bisztró kinálaton kívül egy szűk, de nagyon minőségi delikát kínálatuk is van, többek között mangalica kolbászok és számos más mangalica termék, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok és a kínálatban, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már 30 sörklubon és borklubon, volt sushi és indiai vacsorájuk és workshopjuk is, de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóak aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

„A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk.” – meséli Juhász Emese, társtulajdonos. „November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-gyel, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni az ingatlant.”

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább.

A nyitásra, azaz december 16-ra egy közös eseményt is szerveznek a Mór24-gyel: a Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel.

Forrás: Groenk Deli


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.