BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

Május 9-én tartották a Budapest Airport második borversenyét, ahol a vállalat legfontosabb partnereinek részvételével egy exkluzív, közel 300 magyar bor felvonultatásával megrendezett kóstolón, elismert borszakértők segítségével választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország kapuját.

A repülőtér-üzemeltető tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, amelynek keretében több mint háromszáz induló közül választották ki a Budapest Airport borait. Az akkor nyertes italok egy éven át képviselték a repülőteret, különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért.

Az 1. Terminálon megrendezett exkluzív eseményen a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet viselő prémium, gasztro, valamint - új kategóriaként - természethű borokat, amelyek a következő egy évben képviselik a régió legjobb repülőteréhez illő magas minőséget.

A Budapest Airport célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon képviselő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve a hazai kulturális értékeket képviselő pincészeteket.

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát az este folyamán. Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

300 magyar bor vonult fel a kóstolón
300 magyar bor vonult fel a kóstolón
Fotó: Budapest Airport

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:

Prémium fehérbor: Veszprémi Érseki Pincészet - Mandorla Rajnai rizling 2022

Prémium vörösbor: Sauska - Cuvée 7

Gasztro fehérbor: Tűzkő Birtok - Gewürztraminer 2023

Gasztro vörösbor: Koch Borászat - Kadarka 2022

Természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített bor: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok- Hárslevelű 2023

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Szekretár Borbirtok, az Angyal Borászat és a Bolyki Pincészet italai kerültek ki győztesként. A kiválasztott italokból az elmúlt egy évben több száz palack képviselte a Budapest Airportot üzleti ajándékként, rangos partneri rendezvényeken és munkavállalói eseményeken.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.