BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

Május 9-én tartották a Budapest Airport második borversenyét, ahol a vállalat legfontosabb partnereinek részvételével egy exkluzív, közel 300 magyar bor felvonultatásával megrendezett kóstolón, elismert borszakértők segítségével választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország kapuját.

A repülőtér-üzemeltető tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, amelynek keretében több mint háromszáz induló közül választották ki a Budapest Airport borait. Az akkor nyertes italok egy éven át képviselték a repülőteret, különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért.

Az 1. Terminálon megrendezett exkluzív eseményen a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet viselő prémium, gasztro, valamint - új kategóriaként - természethű borokat, amelyek a következő egy évben képviselik a régió legjobb repülőteréhez illő magas minőséget.

A Budapest Airport célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon képviselő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve a hazai kulturális értékeket képviselő pincészeteket.

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát az este folyamán. Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

300 magyar bor vonult fel a kóstolón
300 magyar bor vonult fel a kóstolón
Fotó: Budapest Airport

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:

Prémium fehérbor: Veszprémi Érseki Pincészet - Mandorla Rajnai rizling 2022

Prémium vörösbor: Sauska - Cuvée 7

Gasztro fehérbor: Tűzkő Birtok - Gewürztraminer 2023

Gasztro vörösbor: Koch Borászat - Kadarka 2022

Természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített bor: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok- Hárslevelű 2023

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Szekretár Borbirtok, az Angyal Borászat és a Bolyki Pincészet italai kerültek ki győztesként. A kiválasztott italokból az elmúlt egy évben több száz palack képviselte a Budapest Airportot üzleti ajándékként, rangos partneri rendezvényeken és munkavállalói eseményeken.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.