Megvan, ki képviselheti hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa.

Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze. A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság. A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája).

A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott. A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredmén hirdetésre. A Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa

2. Akács István, Olimpia Étterem

3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzett konyhai munkáért. A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.

A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig Kreinbacher Magnum pezsgővel és Wüsthof késkészlettel jutalmazták.

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.