hirdetés
hirdetés

Nők mérhetik össze tudásukat flambírozásban

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezi meg a VIP Flambé – Nők a flambírozás művészetében elnevezésű meghívásos versenyét, amelyre 2020. január 15-én, szerdán kerül sor a Fadd-Domboriban található Hotel Donauticában. A versenyen hat, csak leányokból álló csapat vesz részt, akiknek munkáját egy héttagú, csak hölgyekből álló zsűri fogja majd értékelni. A megmérettetés célja egy nívós, pincéreknek szóló országos verseny, egyben az iskola első saját országos versenyének elindítása.

hirdetés

Január 15-én, szerdán szinte szó szerint égni fog a hölgyek keze alatt a munka. Az esemény fővédnöke, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. A verseny helyszíne a Fadd-Domboriban található Donautica Étterem és Hotel **** Superior, amely lenyűgöző kialakításával méltó környezetet biztosít a rendezvénynek.

A szakmai megmérettetésen 25 év alatti pincér szakközépiskolás vagy vendéglátásszervező technikus szakirányokban tanuló leány tanulók vesznek részt az alábbi intézményekből:

•Budapesti Komplex SZCGundel Károly Szakképző Iskolája

•Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

•Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola

•Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

•Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

•Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Az első helyezett részt vehet az olaszországi Gradoban megrendezésre kerülő “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen a Marco Polo G.E.I.E. támogatásának köszönhetően. A háromfős, csak leányokból álló csapatok munkáját egy héttagú, szintén csak hölgyekből álló zsűri fogja értékelni, amely olyan neves szakembereket tudhat soraiban, mint Dr. Kovács Mihályné a zsűri elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa, a Gasztronómia Követe, a szakma Nagykövete, Tóth Ágnes Gerbeaud Gasztronómiai Executive séf, Tischler Petra „Pro Gastronomia” díjas séf, Riedl Annamária újságíró, gasztroblogger, Vas-Guld Zsuzsanna egyetemi oktató, az „Alisca Borrend” tagja, Claudia Speri hotel manager, a Garda-tó Hoteleinek Szövetsége elnöke,valamint Huszti Gabriella hotel manager.

A flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, szépérzéket követel. A flambírozást a pincér végzi a vendég előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, hiszen az evés önmagában egy ünnep, aminek emelkedett hangulatát még inkább növeli, hogy a vendég jelenlétében, éttermi asztalánál készül el az, amit percekkel később elfogyaszthat. A megmérettetéssel tehát iskolánknak nemcsak egy nívós, országos verseny szervezése a célja, hanem a klasszikus gasztronómiai hagyományok felelevenítése i

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai