Öt járattal tér vissza Budapestre a Ryanair

Az ír fapados légitársaság vezérigazgatója, a kőkemény tárgyalási stílusáról és botrányos kijelentéseiről is híres Michael O’leary személyesen jelentette be Budapesten, hogy öt járatot indít a Ryanair márciustól a Liszt Ferenc repülőtérről.

A járatindítást bejelentő sajtótájékoztató előtt Puskás Öcsi mezével ajándékozta meg az ír üzletembert Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának elnöke, amelyet O’Leary azon nyomban magára is öltött.

Piros mezben, kezében focilabdát forgatva, marketinges kolléganőjét leállítva O’Leary maga ismertette a Ryanair magyarországi visszatérésének részleteit.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a legnagyobb forgalmú európai légitársaság (tavaly 75 millió utas, miközben a második helyezett Lufthansa csak 44 milliót, míg a harmadik easyjet 37 milliót szállított) 1400 útvonalon repül, 50 város között. Mindezek mellett a Ryanair a legpontosabb légitársaság címet is kiérdemelte.

Kivonulás után visszatérés

O’Leary szerint a lényeg, hogy „Olcsóbbak és pontosabbak vagyunk, mint bárki más.” A járatindításhoz csak a „gazdag” budapesti repülőtér üzemeltetőivel kellett megegyezniük.

A szerződés tető alá hozásában jelentős szerepet játszott a Magyar Turizmus Zrt. is: „A Magyar Turizmus Zrt fontos szerepet játszott abban, hogy visszajöttünk erre a picit drága repülőtérre” – fogalmazott O’Leary, aki az idén azt reméli, hogy idén 80 millió fölé megy forgalmuk, részben az új budapesti járatok jóvoltából.

Emlékezetes, hogy a Ryanair 2006 és 2010 között már repült Budapestre, utóbb azonban nem tudtak dűlőre jutni a reptér vezetésével az árakról, emiatt kivonultak.

O’Leary emlékeztetett arra, hogy 2008-ban volt a csúcs, amikor 0,4 milllió utasuk volt már Budapesten.

Március 12-én indulnak az új járatok a Liszt Ferenc repülőtérről öt városba: Bristol, Dublin, Birmingham, London (Stansted) és Bologna felé. Ez hetente összesen 80 járatot jelent. Indulásként egymillió repülőjegyet 9,99 euróért kínálnak mostantól.

Bánki Erik fontosnak tartotta megjegyezni, hogy most sikerült helyre hozni előző kormány hibáját, amely ahhoz vezetett, hogy kivonult a légitársaság.

Bánki szerint a Ryanair lépése előnyös számunkra, mivel az Európai Unióval és az IMF-fel folytatott tárgyalások során bizonyítja, hogy hazánk megállja a helyét a gazdasági válságban is. „Mindent megteszünk, hogy sikeres legyen” – tette hozzá és megemlítette, hogy egyedi adókedvezményt is sikerült kiharcolni a visszatéréshez a költségvetési vitában.

200 ezer plusz vendégéjszakát hozhat

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 1,5 éve, amikor átvette a társaság irányítását, az elsődleges célja a Ryanair visszacsábítása volt. A számok is azt bizonyítják, hogy hiába csinálunk marketinget, ha nincs járat, nem tud annyi turista érkezni. Horváth elmondta, hogy 2000-ben 300 ezer angol vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ez a szám 2005-ben 830 ezerre nőtt, míg a Ryanair kivonulása után 2010-ben már csak 510 ezer volt a britek vendégéjszakáinak száma.

„200 ezer vendégéjszakát várunk pluszban az új járatoktól” – emelte ki Horváth, majd hozzátette, hogy közös marketinget végez a nemzeti turizmusmarketing szervezet Bolognában, a brit és az ír piacon a fapadossal. Erre az újjászervezett Légi Marketing Alap nyújt lehetőséget.

Hazánk számára kulcsfontosságúak ezek a járatok, mivel az Egyesült Királyság a harmadik, Olaszország pedig a negyedik legjelentősebb küldőpiacunk. Horváth Gergely reméli, hogy jövőre új járatok születését ünnepelhetjük.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója így kommentálta az eseményt: ”Nagyon örülök, hogy ismét köszönthetjük a Ryanairt a Budapest Airport diszkont légitársaságainak körében. A repülőtér által hivatalosan meghirdetett kedvezmények valamennyi diszkont légitársaság számára egyformán rendelkezésre állnak, minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy a Ryanair a budapesti járatok újraindításáról döntött. Az MT Zrt.-vel közösen kidolgozott járatfejlesztési stratégiánk jól szolgálja a repülőtér, a légitársaságok és a magyar idegenforgalom érdekeit is.”

Akár 50 új járat is lehetne Budapestről?

O’Leary kiemelte, hogy céljuk meggyőzni a Budapest Airportot, hogy nőjenek együtt. „Segítsenek nekünk új járatokat nyitni, hiszen a következő évek során akár 25-50 vagy 100 járat is lehetne Budapestről.”

O’Leary kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy tervezi, hogy egy kínai gyártótól vásárol repülőgépeket, de azok legkorábban 2016 körül állhatnak forgalomba. Azt is elmondta, hogy 2-3 éven belül nem indít transzatlanti járatot, mert nem lehet olcsón interkontinentális repülőgépet vásárolni a piacon az Öböl-térség kereslete miatt. A Ryanair számításai szerint az öt járat akár 200 új munkahelyet is teremthet a Budapest Airportnál.


Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-én, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.
Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál

Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál 

Március 28-án és 29-én 430 járat nem indul el a tervek szerint, a leállás az közel 52 000 utast érinthet. 

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.