Pro és kontra vendéglátóhely újranyitás témában

A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák többen is. Sokan azonban, érvekkel alátámasztva, ellenzik.

Van olyan szakértő, aki már nyitna, de Dr. Falus Ferenc szerint még túl magas a pozitivitási arány. A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák politikusok és egészségügyi szakemberek.

 

A terézvárosi polgármester, Soproni Tamás szerint rengetegen fordulnak hozzájuk olyanok szociális segélyért, akik korábban a középosztályhoz tartoztak. 

Az atv híradójának Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő elmondta: egy kidolgozott szabályrendszerrel már ma nyithatnának a teraszok. A korábbi országos tiszti főorvos viszont korainak tartja az erről szóló diskurzust.

Közben Müller Cecília is megerősítette, hogy az enyhítések a tömeges oltásoktól függnek. A vírus elleni küzdelem az első, azonban a terézvárosi polgármester is felülvizsgálná a járványügyi korlátozásokat.

A november 11-én hatályba lépő intézkedések része a hétórai boltzár, az este nyolc utáni kijárási korlátozás és az, hogy az éttermek és kávézók sem fogadhatnak vendégeket. Ezeken változtatna Terézváros polgármestere a megfelelő óvintézkedések mellett. Korlátozottan ugyan, de a járvány csökkenésével szerinte a mozik és színházak nyitása is előkerülhetne. Hozzátette: a bezártság traumát okozott, a járvány mellett pedig a járványkezelésnek is vannak áldozatai.

Kunetz Zsombor egészségügy szakértő szerint a teraszok mellett a középiskolákra és a múzeumokra is kiterjedhetne az újraindulás.

A korábbi országos tiszti főorvos azonban más véleményen van. Falus Ferenc úgy véli: akkor lehetne bármilyen nyitás, ha többet tesztelnénk, és azok pozitivitási aránya nem haladná meg a három százalékot. Ez ma közel 10 százalék. 

Forrás: atv.hu


Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.