hirdetés
hirdetés

Rekord évet zárt az Angkor Wat

62,5 millió dollárral rekordot döntött 2016-ban a belépőjegyekeből származó bevétele a kambodzsai Angkor Wat történelmi templomnak. 

hirdetés

A kambodzsai Angkor Wat történelmi templom együttese belépőjegyekből származó bevétele 62,5 millió dollárral rekordot döntött 2016-ban. A világörökség látogatóinak száma elérte a 2.190.000 főt, ami 4.6%-os emelkedést jelent a megelőző évhez képest. A látogatók többsége Kínából, Dél-Koreából és az USA-ból érkezett.

A napi 20 USD árú belépőjegyek a legnépszerűbbek, 40 USD a háromnapos és 70 USD az egyhetes belépő. 2017 februárjától lényegesen emelkedik a belépőjegyek ára. Az egynapos jegy 32, a három napra érvényes 62, a heti belépő pedig 72 USD-ba fog kerülni.

A bevételt a templom együttes épületeinek konzerválására és az infrastruktúra fejlesztésére fordítják, tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Kelet-Európai képviselője.

Angkor Wat Kambodzsa és a régió egyik legkiemelkedőbb idegenforgalmi célpontja, lényegesen megelőzve Sihanoukville-t és az ország más idegenforgalmi látványosságait.

1992-ben került az UNESCO világörökségi listájára. Siem Reap 315 kilométerre található Phnom Penhtől, ami légiúton, valamint köz- és hajóút kombinációjával is elérhető.

Ázsia legnagyobb vallási épületegyüttese a khmer kultúra legjelentősebb létesítménye közel 30 évig épült a 11.században, amelyen több mint 50.000 munkás dolgozott folyamatosan. Az ország zászlaján és címerén is ábrázolják a khmer nemzeti öntudat jelképét.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai