hirdetés
hirdetés

Sikeres évet zárnak a hazai beutaztatók

Immár szokásossá vált díjkiosztó, szezonzáró összejövetelét tartotta a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) csütörtökön, ezúttal a Continental Hotel Budapest szállodában. Optimista hangulatban.

hirdetés

Úgy tűnik az idei beutas forgalomra aligha lehet panasz. Itt van mindjárt az eseménynek otthont adó Continental. A MABEUSZ tavalyi szálloda kategória győztese 2014. eddigi 11 hónapjában folyamatosan 80% körüli foglaltságról számolhat be. „Nem mondom, hogy csak a MABEUSZ-díj miatt alakult így a forgalmunk, de nagyban hozzájárult” - mondta Géher Zoltán szállodaigazgató.

És ha már díjak...

2014-ben három kategóriában hirdettek győztest. A Csepel Művek útvesztőit szabadulós játékokban használó Trap Factory turisztikai termék kategóriában vitte el a pálmát. Éttermek közül holtversenyben a Borkatakombát üzemeltető Palace Catering és az egykori Dió helyén nyílt Aszú Étterem állt a dobogó legfelső fokára. A szállodák közül a Continentáltól nem is olyan távoli Best Western Hotel Hungária futott be első helyre a MABEUSZ értékelése szerint. Citromdíjat idén senki sem kapott.

A szövetség némiképp megváltozott vezetőséggel

2015-ben is a turisztikai tettek mezején teszi a dolgát. Újabb két évre megválasztották elnöknek Kálmán Istvánt, a Liberty Budapest Kft. ügyvezetőjét. Az alelnökök frontján történt változás: Baumann Irént Makai Éva, az IMS ügyvezetője váltja, Kanel Judit marad. Virág Anna szövetségi titkár helyét pedig a PR és kommunikációs munkacsoportot vezető Musatics Éva veszi át.

A MABEUSZ szinte minden tagjának növekedtek

idén a bevételei; sok üzletkötés történik, de utolsó pillanatosak a foglalások - magyarázta Kálmán István. A küldőpiacok sorában az Öböl államai, Kína és India tűnik egyre ígéretesebbnek. Kálmán szerint egyfelől mostanra kezdenek beérni a megdolgozásukra indított marketingkampányok, másrészről az Emirates járatnyitásával még közelebb kerültünk ezekhez az országokhoz. Az Emirates-es szál különösen a növekvő indiai MICE-érdeklődésben érezteti jótékony hatását. A küldőpiacok megdolgozásában a MABEUSZ folytatja az együttműködést a Magyar Turizmus Zrt-vel vásári megjelenések, kiadványok formájában.

Emellett természetesen itthon is akad dolguk. 2015-ben egy ifjú turisztikai szakemberek tanulmányait támogató ösztöndíjat alapítanak. Tagjaik számára kidolgoznak egy általános szállodai keretszerződést. Belefognak a weboldaluk fejlesztésébe. És tovább lobbiznak az örökzöld témákban: turistabuszok parkolása, nagy befogadóképességű kongresszusi központ megépítése, a be- és kiutaztatás törvényben foglalt szétválasztása uniós és tagállami szinten - sorolta Kálmán István.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai