hirdetés
hirdetés

Szép volt, MUISZ!

A gyönyörűen felújított Szépművészeti Múzeumba invitálta tagjságát egy tartalmas programra a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) február 5-én.

hirdetés

A lélegzetelállító Román Csarnok egy részlete
A lélegzetelállító Román Csarnok egy részlete

Nagy-Huszti Ildikó, a múzeum Event részlegének képviselője alapvetően azokra a termekre, programlehetőségek bemutatására fókuszált az egy órán át tartó bemutató során, ahol nagyobb és kisebb szabású rendezvények tarthatók. Így került szóba és bemutatásra többek közt a múzeum tágas Reneszánsz Terme, az impozáns Barokk Csarnok (amely ugyan a nagyközönség elől zárva tart, de rendezvények alkalmával gond nélkül kibérelhető). És a MUISZ látogatói között talán a legnagyobb tetszést arató Román Csarnok is, amelynek meseszép díszítése, no meg mesés története okán mindannyiunkat - akik jelen voltunk - elvarázsolt. Hiszen láthattuk a díszes kapu fölött azt a rózsa ornamentikát, amelybe anno, az épület készítői egy időkapszulát helyeztek, és amelyet most megtaláltak az épület restaurálása során. És amelyért különben, mesélte vezetőnk, jelentkezett az egykori építészeti munkákat vezető mester ma élő unokája, aki az időkapszula hiteles másolatát meg is kapta.

Akkora volt az érdeklődés, több csoport is indult egymás után
Akkora volt az érdeklődés, több csoport is indult egymás után

Még pár olyan dolog is elhangzott az épület bejárása során, ami rendezvényvonalon érdekes lehet: bútorokat és minden egyebet a műtárgyaktól egy-egy program rendezésekor minimum 50-70 centi távolságra lehet elhelyezni, közelebbre nem. Van olyan terem, amelynek az akusztikája hagy maga után némi kívánni valót (ilyen a bizonyos, már emlegetett Román Csarnok is), ámde a megrendelők szépsége és különlegessége miatt mégis imádják. Cateringnél nyílt láng használata az egész épület területén tilos, és a múzeum alapbérleti díja 1,6 millió forintnál kezdődik.

Végül egy leg-et is hallhattuk, mielőtt bárki körbemehetett kedvére, hogy szemügyre vegye a kiállított műveket: 900 fő volt eddig a top, azaz a legtöbb vendéget befogadó rendezvényük, de ha esetleg majd egyszer ennél több vendég érkezne, a Szépművészeti Múzeum rendezvényszervezői annak is teret engednek.

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai