Kaland a Kempinski konyháján

Igazán különleges miniküldöttség érkezett Szekszárdról február 10-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapest konyhájára, ahol a luxushotel profi gasztrocsapata fogadta a vendégeket. Akik egy teljes napon át beavatták a finger food készítés rejtelmeibe Magyarország első, kizárólag fogyatékosokat foglalkoztató éttermének, az Ízlelő dolgozóit.

Szendi Árpád irányításával  a pesti szálloda konyhájáról tanították Évi szakácsot és a szekszárdi kis étterem konyhafőnökét, Pétert, miképp készüljenek egy-egy rendezvény fogadására.

Ágoston Péter konyhafőnök és Gyulai Zoltánné, Évi szakács izgatottan keltek aznap, bár Évi nem először járt az ötcsillagos szálloda konyháján. Hiszen korábban már egy napot eltölthetett – akkor a szintén a szálloda területén található Nobu szakácsai mutatták meg a szusi készítés csínját, bínját.

Most is konkrét céllal érkeztek, és a Kempinski pozitív hozzáállását dícséri, hogy az első szóra igent mondtak arra a felkérésre, hogy a szekszárdi Ízlelő konyháján dolgozók szeretnének tanulni és továbbfejlődni a finger food készítés területén. Mivel a luxushotelben aznap, szerda este nagyrendezvényt bonyolítottak – erre készültek napközben a konyhán, és arra is szakítottak időt, hogy Évit és Pétert tanítgassák.

Szuvid eljárással készített scampit, ananászt és füstölt lazacot tűztek pálcikákra a szekszárdiak, közben a szuvidolás lényegét is elmagyarázták és megmutatták Éviéknek, majd csirkemell falatkákat készítettek közösen. Amibe babérlevél, fokhagyma, bors, curry is került, bécsi panírba forgatták a húst, így sütötték ki. Uborkalevest is tálaltak az ÉS konyháján aznap kis pohárkába – ezt is megtanították az Ízlelősöknek.

A megváltozott munkaképességűek minicsapata új tudás birtokában búcsúzhatott a nap végén a hotel konyháján dolgozó topszakácsoktól, akiket nagy köszönet illet a példamutató és önzetlen szakmai oktatásért, valamint azért a kedves és baráti légkörért, amilyen módon a kissé megilletődött, vidékről érkező kollégáikat fogadták.


Tokaj – a turisták kedvelt úti célja

Tokaj – a turisták kedvelt úti célja 

És ez a helyi szálláshelyek foglaltságára is kedvezően hat.
Járt már Farkaskútvölgyben? Ha nem, ideje felkeresni!

Járt már Farkaskútvölgyben? Ha nem, ideje felkeresni! 

Ugyanis a település olyan különleges szálláshellyel gazdagodott, amely páratlan egyelőre még idehaza.
Jótékonyság és ünnepi élmények a balatoni gyerekhotelben

Jótékonyság és ünnepi élmények a balatoni gyerekhotelben 

Újra a szállodába érkezett Joulupukki, az igazi Mikulás.
Így profitálhat a szállodaipar a korszerű rendszerek használatából

Így profitálhat a szállodaipar a korszerű rendszerek használatából 

A téli szünet beköszöntével a nagy wellness szállodáktól kezdve a kisebb vendégházakig szinte teljes teltház lesz az ünnepek alatt, ami komoly biztonsági felkészültséget feltételez a szálláshelyek részéről.
Szilveszter éjjelén – csillogó élményvilág

Szilveszter éjjelén – csillogó élményvilág 

Szilveszteri ragyogás a budapesti hotelben.
Szallas.hu: a hatnapos ünnepi év vége foglalási adatai

Szallas.hu: a hatnapos ünnepi év vége foglalási adatai 

Budapest és Eger a legnépszerűbb úti cél a haazi utazók körében.
Édes falatokkal segít a budapesti hotel

Édes falatokkal segít a budapesti hotel 

A Kék Madár Alapítvánnyal hosszú távon működik együtt a budapesti szálloda.
A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket

A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket 

A nemzetközi egészségturisztikai piacon bevett szokás szerint a Melea – The Health Concept téli szünetet tart a teljes ünnepi időszakban.
Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban  

A Matild Palota az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremt, ahol hatalmas üveg jégcsapok és óriás gyöngydíszek egyedi és modern összehatása ejti majd ámulatba a látogatókat az eleganciát sugárzó arany kiegészítőkkel karöltve.
Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.