Kaland a Kempinski konyháján

Igazán különleges miniküldöttség érkezett Szekszárdról február 10-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapest konyhájára, ahol a luxushotel profi gasztrocsapata fogadta a vendégeket. Akik egy teljes napon át beavatták a finger food készítés rejtelmeibe Magyarország első, kizárólag fogyatékosokat foglalkoztató éttermének, az Ízlelő dolgozóit.

Szendi Árpád irányításával  a pesti szálloda konyhájáról tanították Évi szakácsot és a szekszárdi kis étterem konyhafőnökét, Pétert, miképp készüljenek egy-egy rendezvény fogadására.

Ágoston Péter konyhafőnök és Gyulai Zoltánné, Évi szakács izgatottan keltek aznap, bár Évi nem először járt az ötcsillagos szálloda konyháján. Hiszen korábban már egy napot eltölthetett – akkor a szintén a szálloda területén található Nobu szakácsai mutatták meg a szusi készítés csínját, bínját.

Most is konkrét céllal érkeztek, és a Kempinski pozitív hozzáállását dícséri, hogy az első szóra igent mondtak arra a felkérésre, hogy a szekszárdi Ízlelő konyháján dolgozók szeretnének tanulni és továbbfejlődni a finger food készítés területén. Mivel a luxushotelben aznap, szerda este nagyrendezvényt bonyolítottak – erre készültek napközben a konyhán, és arra is szakítottak időt, hogy Évit és Pétert tanítgassák.

Szuvid eljárással készített scampit, ananászt és füstölt lazacot tűztek pálcikákra a szekszárdiak, közben a szuvidolás lényegét is elmagyarázták és megmutatták Éviéknek, majd csirkemell falatkákat készítettek közösen. Amibe babérlevél, fokhagyma, bors, curry is került, bécsi panírba forgatták a húst, így sütötték ki. Uborkalevest is tálaltak az ÉS konyháján aznap kis pohárkába – ezt is megtanították az Ízlelősöknek.

A megváltozott munkaképességűek minicsapata új tudás birtokában búcsúzhatott a nap végén a hotel konyháján dolgozó topszakácsoktól, akiket nagy köszönet illet a példamutató és önzetlen szakmai oktatásért, valamint azért a kedves és baráti légkörért, amilyen módon a kissé megilletődött, vidékről érkező kollégáikat fogadták.


Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton 

Az első évben több, mint 50.000 vendég látogatott el Szántódra, az egyedülálló tematikával rendelkező, családbarát hotelbe.
Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50

Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50  

Az Eventrend Group üzemelteti a továbbiakban a D50-et.
Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén

Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén 

Angela Saliba a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója.
Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.