hirdetés

Kóstolta már a világ legdrágább vodkáját?

Ha nem, végképp lecsúszott róla, mert épp a napokban meglovasították.

hirdetés

1,1 millió eurót (azaz közel 340 millió forintot) ér az az üveg vodka, amit egy koppenhágai gyűjteményből loptak el - írja a The Local.dk nyomán az MTI / 444.hu

Az italt Koppenhága Vesterbro negyedéből, a Café 33 bárból lopták el kedd hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka egyedülálló a világon, értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek. Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

A bártulajdonos a méregdrága italt amúgy Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része. A lopást jelentették a koppenhágai rendőrségnek.

A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes - mondta el a bánatos bártulajdonos. Brian Ingberg szerint a rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, pedig bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek. 

(forrás: , The Local / MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai