Ma kezdődik a Bocuse d'Or, hajrá magyarok!

Természetesen most is a METRO biztosítja az alapanyagokat a ma kezdődő Bocuse d’Or világdöntőn. A versenyt megelőző hétfői "bevásárló" napon egymás lábát tapossák a METRO zöldség piacán a versenyző csapatok: 140 féle zöldségből, gyümölcsből válogatnak a gyökér zöldségektől kezdve a mikro hajtásokon, magokon át a friss szicíliai mandarinig.

Hivatalosan ma kezdődik  a Bocuse d’Or világdöntője Lyonban, amely a világ legrangosabb, legismertebb gasztroversenye. Ezt megelőzően kontinensenként mérhették össze a tudásukat a séfek. Az ott elért eredmények alapján huszonnégyen indulhatnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük a magyar Európa bajnok, Széll Tamás és csapata.

 A kiírásnak megfelelő menük elkészítéséhez a verseny főszponzora, ismét a német cég biztosítja a válogatott alapanyagokat.

A szakácsvilágversenyt idén már harmincadik alkalommal rendezik meg. A jubileumi döntő éppen úgy szól a tradíciókról, mint az újításokról, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a húsos tál mellett hagyományosan készítendő halas fogás helyett most vegán tálat kell majd alkotniuk a versenyzőknek.

A verseny fő támogatójaként és hivatalos alapanyag-beszállítójaként a METRO örömmel vállalta, hogy friss árukészletéből 146 különböző terméket, főként zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, magvakat és hüvelyeseket biztosít a ringbe szálló séfeknek. “Cégünk számára megtiszteltetés, hogy több éve hivatalos támogatója lehet a Bocuse d’Or-nak nemzetközi és hazai szinten – mondja Horváth Imre, a METRO Magyarország vezérigazgatója. – A Bocuse d’Or a szakma csúcsa, amely az elérhető legmagasabb minőségről szól. Büszkék vagyunk arra, hogy árukészletünkből a világ legrangosabb gasztroversenyéhez biztosíthatjuk a megfelelő alapanyagokat.”

Maga a Bocuse d’Or döntő két napon át, január 24-én és 25-én zajlik Lyonban, a magyar csapat az első napon mutathatja be tudását. Széll Tamásék nyár vége óta készülnek a döntőre, hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval állhassanak kedden a főzőboxba. A METRO a vegán tál mellett a versenykiírásban szereplő másik ételhez, a tenger gyümölcseivel kombinált bresse-i csirkéhez is biztosított alapanyagokat. A bresse-i csirke egyébként nyilvánvalóan tisztelgés a jubileum alkalmából, hiszen a harminc évvel ezelőtti, első versenyen is ezt kellett készíteniük a séfeknek, akkor folyami rákkal párosítva.

Forrás: Vendég & Hotel


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.