hirdetés

Meghalt a híres francia étteremkalauz alapítója

Nyolcvannyolc évesen Párizsban hunyt el a híres étteremkalauz, a Gault&Millau társalapítója. Christian Millau újságíró és gasztrokritikus, a francia reformkonyha, a nouvelle cuisine atyja. Társa, egykori kollégája, akivel egykor sorra járták és pontozták az éttermeket, Henri Gault 2000-ben hunyt el.

hirdetés

Meghalt Christian Millau. Sokáig napilapoknál dolgozott, majd 1969-ben, kollégájával, Henri Gault-lal megalapította a nevüket viselő étteremkalauzt, amely a Michelin után a második legjelentősebb Franciaországban, és a világ 12 országában van jelen. A ’70-es évek elején Christian Millau egyik atyja volt a francia főzési szokásokat felforgató nouvelle cuisine mozgalomnak, amely a korábbinál jobban támaszkodott a friss hozzávalókra és az egyszerűbb elkészítési módra.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Millau az általa felfedezett séfekre, köztük Michel Guérard-ra és Joel Robuchonra támaszkodva, Paul Bocuse-zel szoros együttműködésben forradalmasította a gasztronómia világát 1973-ban, amikor megfogalmazta a nouvelle cuisine világszerte visszhangot kiváltó kiáltványát – emlékeztetett az étteremkalauz főszerkesztője, Come De Chérisey.

A Gault&Millau a francia iskolarendszer nyomán 1-től 20-ig terjedő ponttal osztályozza a vendéglátóhelyeket. Idén ősszel nálunk új felfogásban, több országra kibővített étterem kritikával, és megszüntetett szállodai profillal jelenik meg majd a 2018-ra szóló kiadás.

(forrás: 24.hu / Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai