A háború egyik nagy vesztese a vodka

Számos lánc döntött már úgy, leveszi a polcról az orosz árukat vagy nem rendelnek többet, így tiltakoznak Ukrajna lerohanása ellen. Az új ellenség most a vodka, még akkor is, ha nem Oroszországból érkezik.

A piacvezető belga kiskereskedelmi lánc, a Colruyt nem rendel többé Oroszországból, Ukrajnából viszont annyit vásárol, amennyit csak tud, jelezte a cég szóvivője a belga Het Nieuwsblad újságnak. Az orosz áruk bojkottja harmincnál is kevesebb terméket érint, ezek között élelmiszer és non food is található.

A Delhaize szupermarketlánc is lépett, ők leveszik a Russian Standard vodkát és a Kamchatka crab néven is ismert vörös királyrákot a polcokról, ugyanakkor a lánc közleményében megjegyezte, hogy a háború mindenképpen megzavarja a beszállítást. A belga Aldi még tartja magát, közleményük szerint a náluk kapható vodka nem orosz eredetű.

Nem kérnek az orosz árukból

Ez azonban nem hatja meg azokat, akik a vodkát az oroszokkal hozzák összefüggésbe, így a vodkapiac mindenképpen járulékos veszteségekkel néz szembe. Gondban lehet az Absolut és az Eristoff is - előbbi svéd, utóbbi pedig grúz termék -, mivel közösségi oldalakon cégeknél és magánszemélyeknél is terjed a vodka bojkottja, jöjjön bármelyik országból. 

Az Aldi Nord boltjaiban már nem lehet vodkát kapni, és azóta az Aldi Süd, a Rewe és a Penny is követte a példáját. Támogatását fejezte ki az Edeka is, ők azonban az egyes üzletekre bízzák a döntést.

Az Ukrajnával és/vagy Oroszországgal határos országok üzletei is hasonló lépéseket tettek: nem csak az orosz, hanem a fehérorosz árukat is levették a polcokról a Biedronka, a Carrefour, a Lidl, a Kaufland, a Netto és a  Stokrotka lengyel boltjaiban, és így tett a lett Maxima és a finn Kesko is.

(Retaildetail.eu)

Forrás: Retail detail / Store Insider


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?