A háború egyik nagy vesztese a vodka

Számos lánc döntött már úgy, leveszi a polcról az orosz árukat vagy nem rendelnek többet, így tiltakoznak Ukrajna lerohanása ellen. Az új ellenség most a vodka, még akkor is, ha nem Oroszországból érkezik.

A piacvezető belga kiskereskedelmi lánc, a Colruyt nem rendel többé Oroszországból, Ukrajnából viszont annyit vásárol, amennyit csak tud, jelezte a cég szóvivője a belga Het Nieuwsblad újságnak. Az orosz áruk bojkottja harmincnál is kevesebb terméket érint, ezek között élelmiszer és non food is található.

A Delhaize szupermarketlánc is lépett, ők leveszik a Russian Standard vodkát és a Kamchatka crab néven is ismert vörös királyrákot a polcokról, ugyanakkor a lánc közleményében megjegyezte, hogy a háború mindenképpen megzavarja a beszállítást. A belga Aldi még tartja magát, közleményük szerint a náluk kapható vodka nem orosz eredetű.

Nem kérnek az orosz árukból

Ez azonban nem hatja meg azokat, akik a vodkát az oroszokkal hozzák összefüggésbe, így a vodkapiac mindenképpen járulékos veszteségekkel néz szembe. Gondban lehet az Absolut és az Eristoff is - előbbi svéd, utóbbi pedig grúz termék -, mivel közösségi oldalakon cégeknél és magánszemélyeknél is terjed a vodka bojkottja, jöjjön bármelyik országból. 

Az Aldi Nord boltjaiban már nem lehet vodkát kapni, és azóta az Aldi Süd, a Rewe és a Penny is követte a példáját. Támogatását fejezte ki az Edeka is, ők azonban az egyes üzletekre bízzák a döntést.

Az Ukrajnával és/vagy Oroszországgal határos országok üzletei is hasonló lépéseket tettek: nem csak az orosz, hanem a fehérorosz árukat is levették a polcokról a Biedronka, a Carrefour, a Lidl, a Kaufland, a Netto és a  Stokrotka lengyel boltjaiban, és így tett a lett Maxima és a finn Kesko is.

(Retaildetail.eu)

Forrás: Retail detail / Store Insider


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.